FOTO-VIDEO | Cum prepari socată cu puțin zahăr / Pentru fermentare se pot folosi smochine, curmale, stafide sau alte fructe uscate

Ingrid Georgescu 4 iunie 0 comentarii 3254 vizualizări
Borcan cu socată Sursa foto: G4Food

Pe măsură ce zilele călduroase se instalează, tot mai mulți români caută soluții naturale și gustoase pentru a se răcori. Socata, celebra băutură tradițională obținută din flori de soc, poate fi preparată și cu puțin zahăr.

Iată o rețetă simplă de socată cu puțin zahăr, perfectă pentru cei care vor să reducă consumul de zahăr:

Ingrediente

  • 8-10 flori mari de soc (proaspete)

  • 2 lămâi bio (spălate)

  • 3 litri de apă plată

  • 100 g zahăr (sau mai puțin, după gust)

  • 1 lingură de miere (opțional)

  • 5-7 boabe de orez sau câteva stafide, curmale sau alte fructe uscate (pentru fermentare ușoară)

Borcan cu socată
Sursa foto: G4Food

Mod de preparare

  1. Spală florile de soc și așază-le într-un borcan mare de sticlă.

  2. Taie lămâile felii și adaugă-le în borcan.

  3. Dizolvă zahărul în apă și toarnă lichidul peste flori și lămâi.

  4. Adaugă boabele de orez (sau fructe uscate) și, dacă dorești, mierea pentru un plus de aromă.

  5. Acoperă borcanul cu un tifon și lasă-l la soare, timp de 2-3 zile, amestecând zilnic.

  6. Gustă lichidul și, dacă e suficient de aromat, strecoară-l și toarnă-l în sticle.

Socata cu puțin zahăr se păstrează la frigider și se servește rece, oferind o băutură ușoară, aromată și răcoritoare.

Această variantă cu mai puțin zahăr este ideală pentru cei care vor să reducă aportul caloric, fără a renunța la gustul autentic al verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *