Deși astăzi „muesli” se referă la un amestec de cereale și fructe uscate, Birchermüesli este rețeta originală, concepută de medicul elvețian Maximilian Bircher-Benner la începutul secolului al XIX-lea, destinată celor mai slăbiți pacienți. Nu există o rețetă fixă, fiecare familie are propria versiune, folosind fructele de sezon disponibile, notează DAP.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
-
Fulgi de ovăz – 100 g
-
Iaurt natural – 250 g
-
Fructe de pădure – după gust
-
Lapte – cât este necesar
-
Suc de portocale – cât este necesar
-
Măr (ideal verde sau ușor acrișor) – 1
-
Piersici – 2
-
Prune – 4
-
Pară mare și fermă – 1
-
Nectarine – 1
-
Banane medii, nu foarte moi – 2
-
Stafide – după gust
-
Afine – după gust
-
Migdale sau alune de pădure prăjite și tocate
Preparare Birchermüesli
-
Spală, curăță și taie toate fructele în cuburi.
-
Într-un vas mare, amestecă fulgii de ovăz cu iaurtul. Adaugă un strop de lapte pentru a obține o textură cremoasă, ca de terci.
-
Adaugă toate fructele și amestecă bine.
-
Toarnă suc de portocale după gust, până obții o compoziție umedă, dar nu lichidă.
-
Adaugă stafidele și fructele uscate, amestecă din nou.
-
Acoperă cu folie alimentară și lasă la frigider cel puțin trei ore, amestecând din când în când, pentru ca fructele să-și elibereze sucurile.
Cu ce să servești Birchermüesli
Odată ce a venit căldura este mai plăcut să servești muesli-ul rece, deși e bine să-l lași puțin la temperatura camerei înainte de a-l consuma, pentru a se omogeniza aromele. Este un mic dejun ideal, dar este delicios și ca o cină ușoară sau o gustare. Dacă îl lași la frigider peste noapte, va fi și mai gustos.