Muesli pe care îl găsești în magazine este plin de zahăr și nu are nicio legătură cu rețeta originală/ Iată cum prepari Birchermüesli elvețian, cea mai sănătoasă variantă/ Îl poți personaliza în o mie de feluri

Birchermüesli reteta originala elvetiana Foto: Pexels

Deși astăzi „muesli” se referă la un amestec de cereale și fructe uscate, Birchermüesli este rețeta originală, concepută de medicul elvețian Maximilian Bircher-Benner la începutul secolului al XIX-lea, destinată celor mai slăbiți pacienți. Nu există o rețetă fixă, fiecare familie are propria versiune, folosind fructele de sezon disponibile, notează DAP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

  • Fulgi de ovăz – 100 g

  • Iaurt natural – 250 g

  • Fructe de pădure – după gust

  • Lapte – cât este necesar

  • Suc de portocale – cât este necesar

  • Măr (ideal verde sau ușor acrișor) – 1

  • Piersici – 2

  • Prune – 4

  • Pară mare și fermă – 1

  • Nectarine – 1

  • Banane medii, nu foarte moi – 2

  • Stafide – după gust

  • Afine – după gust

  • Migdale sau alune de pădure prăjite și tocate

Preparare Birchermüesli

  1. Spală, curăță și taie toate fructele în cuburi.

  2. Într-un vas mare, amestecă fulgii de ovăz cu iaurtul. Adaugă un strop de lapte pentru a obține o textură cremoasă, ca de terci.

  3. Adaugă toate fructele și amestecă bine.

  4. Toarnă suc de portocale după gust, până obții o compoziție umedă, dar nu lichidă.

  5. Adaugă stafidele și fructele uscate, amestecă din nou.

  6. Acoperă cu folie alimentară și lasă la frigider cel puțin trei ore, amestecând din când în când, pentru ca fructele să-și elibereze sucurile.

Cu ce să servești Birchermüesli

Odată ce a venit căldura este mai plăcut să servești muesli-ul rece, deși e bine să-l lași puțin la temperatura camerei înainte de a-l consuma, pentru a se omogeniza aromele. Este un mic dejun ideal, dar este delicios și ca o cină ușoară sau o gustare. Dacă îl lași la frigider peste noapte, va fi și mai gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *