Nici bicarbonat, nici oțet/ Iată cea mai bună metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume fără a folosi niciun produs chimic, potrivit unui om de știință

Redacția 25 aprilie 1 comentarii 6202 vizualizări
bicarbonat oțet metodă eliminare pesticide fructe legume

Atunci când cumpărăm fructe și legume, trebuie să știm că ele au trecut printr-un proces prealabil. Din momentul în care sunt cultivate, aceste produse sunt stropite cu pesticide și insecticide, care sunt „potențial toxice pentru oameni” și pot provoca probleme de sănătate, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), notează La Vanguardia.

Din acest motiv, procesul de dezinfectare înainte de a consuma aceste alimente devine extrem de important, deoarece expunerea la doze mari de pesticide poate reprezenta un risc pentru sănătatea oamenilor. Un om de știință a recomandat o serie de pași de urmat pentru a consuma fructe și legume dezinfectate fără a folosi produse adăugate. „Care este cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele?”, s-a întrebat Heinz Wuth (@soycienciaycocina).

Astfel, creatorul de conținut a început videoclipul explicând celor peste două milioane de urmăritori ai săi ce sunt pesticidele. „Pot fi de origine naturală sau sintetică, iar cele sintetice sunt cele care ne preocupă”, a explicat el, subliniind că „expunerea de lungă durată” la acestea poate fi asociată cu anumite afecțiuni.

Cum eliminăm pesticidele din legume și fructe

Dar nu e cazul să intrăm în panică — aceste boli apar doar atunci când consumăm cantități foarte mari de alimente cu pesticide. Cu toate acestea, pentru a preveni ingestia acestor toxine, omul de știință a indicat cea mai bună metodă de a dezinfecta fructele și legumele fără a folosi produse suplimentare: „Apa este suficientă,” a subliniat el, explicând că prin frecare și mișcarea alimentelor sub jet de apă se pot îndepărta „peste 90% din pesticide”.

Aceasta se datorează faptului că substanțele chimice pulverizate pe culturi sunt hidrosolubile, adică se dizolvă în contact cu apa.

Pentru o curățare eficientă, este important și să aruncăm apa folosită la spălare, pentru a elimina complet potențialii toxici proveniți de pe alimente. „Odată filtrată, suntem în siguranță,” a declarat expertul.

Mituri despre dezinfectarea alimentelor

Printre produsele des folosite pentru dezinfectarea fructelor și legumelor se numără bicarbonatul de sodiu și oțetul. Deși sunt recomandate în mod tradițional pentru această funcție, omul de știință susține că nu aduc beneficii reale. „Adăugarea de bicarbonat sau oțet nu face nicio diferență, chiar dacă bulele produse ne fac să credem că este mai eficient,” a explicat el.

Se pare că „ambele substanțe se neutralizează reciproc,” astfel că rezultatul — eliminarea pesticidelor — rămâne același. „Este pur și simplu o risipă.”

Cu arată, în concluzie, spălarea corectă a fructelor și legumelor?

Are 4 pași, pe care Heinz Wuth i-a rezumat în patru cuvinte: „Înmuiați, agitați, filtrați și păstrați.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *