Paștele este o perioadă de răsfăț pentru mulți dintre noi, iar dacă ai descoperit că te-ai bucurat de puțin prea multe delicii anul acesta, o detoxifiere sănătoasă ar putea fi binevenită, potrivit homebeautiful.com.au.
Corpul nostru se detoxifică, în mod natural, în fiecare zi, iar cheia pentru a sprijini acest proces este, potrivit nutriționiștilor, să-i oferim o varietate de alimente care conțin compuși ce susțin procesele de detoxifiere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Alimente și ingrediente esențiale care pot sprijini detoxifierea sănătoasă a corpului
- Apă – este esențială pentru susținerea sistemului digestiv și pentru stabilizarea apetitului. Bea apă regulat pe parcursul zilei și adaugă felii de castravete, mentă sau căpșuni pentru un gust mai plăcut.
- Fă o pauză de la alcool și înlocuiește-l cu alternative sănătoase precum kombucha sau apă minerală cu fructe proaspete și ierburi aromatice.
- Include o sursă de fibre la fiecare masă: un tranzit intestinal sănătos este esențial pentru eliminarea deșeurilor – nu vrei să anulezi eforturile ficatului:
- încearcă fulgi de ovăz la micul dejun, cartofi dulci la prânz, orez la cină
- Gustări din fructe proaspete, semințe de cânepă și legume cu hummus
- Adaugă năut, linte sau fasole în salate sau legume aburite
- Mărește aportul de alimente bogate în compuși naturali care susțin sănătatea ficatului, precum:
- verdețuri amare (păpădie, radicchio, năsturel, rucola)
- legume crucifere (broccoli, varză, varză de Bruxelles)
- sfeclă roșie și turmeric
- Sfecla poate fi stoarsă, coaptă și adăugată în salate sau transformată în pastă
- Încearcă să sotezi legumele crucifere preferate ca garnitură sănătoasă
- Fă din verdețurile amare baza salatelor sau adaugă-le în wok la final pentru a se înmuia ușor
- Folosește turmeric în smoothie-uri, dressinguri, sosuri sau creme tartinabile
- Consumă o sursă de proteine slabe la fiecare masă: ficatul are nevoie de aminoacizi pentru a funcționa, așa că este important să consumăm proteine în mod regulat:
- Surse obișnuite de proteine: carne, ouă, lactate, nuci/semințe (inclusiv semințe de cânepă), tofu și leguminoase