Carnea de miel este o carne roșie dar care, totuși, nu ne face rău/ Plină de proteine, vitamine și minerale, ea previne anemia și conține grăsimi benefice

Carnea de miel este o carne rosie benefica pentru organism Sursa foto: Pexels

Carnea de miel este un tip de carne care nu este destul de popular, dar pe care mulți oameni o consumă frecvent, în afară, evident, de masa tradițională de Paște. Potrivit 4gfarm.store,  iată care sunt motivele pentru care ar trebui să mâncăm carne de miel.

Carnea de miel este un tip de carne roșie, bogat în proteine, minerale și vitamine

Carnea de miel este o carne roșie, provenită de la un animal rumegător. Din această cauză, unii se tem că un consum prea mare de carne roșie poate duce la boli de inimă și cancer. Totuși, studii mai recente au arătat că această credință populară nu este adevărată.

Carnea de miel nu doar că este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, dar este și o sursă excelentă de multe vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc și vitamina B12. Datorită acestui lucru, consumul regulat de carne de miel poate susține dezvoltarea musculară, menținerea masei musculare și performanța fizică. În plus, ajută la prevenirea anemiei.

Grăsimea din carnea de miel este benefică pentru sănătate

Grăsimea de miel (seu) conține, de asemenea, o familie de grăsimi trans numite grăsimi trans rumegătoare. Totuși, spre deosebire de grăsimile trans din produsele alimentare procesate, aceste grăsimi trans naturale sunt considerate benefice pentru sănătate. Comparativ cu alte tipuri de carne rumegătoare – cum ar fi carnea de vită sau de vițel – mielul conține cele mai mari cantități din aceste grăsimi trans benefice.

Cum poți găti carnea de miel

Carnea de miel are un conținut echilibrat de grăsime, ceea ce permite să fie gătită în diverse moduri, păstrându-și frăgezimea și suculența. În general, carnea de miel un gust dulce, pământiu și delicat.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Atenție totuși: carnea de miel are un gust distinctiv, care merge foarte bine cu ierburi aromatice și condimente puternice. Unul dintre cele mai populare sortimente este cotletul de miel. Aceste cotlete pot fi echivalentul fripturii de vită, așa că le poți găti la fel! Cotletele pot fi preparate pe grătar, prăjite în tigaie cu ulei sau coapte în cuptor. Sunt ușor de preparat, se gătesc rapid și aroma lor delicată și dulce reprezintă o bază excelentă pentru diverse sosuri.

Carnea de miel poate fi un înlocuitor pentru carnea de vită și se prepară la fel

Carnea de miel este extrem de versatilă în bucătărie. Carnea tocată de miel și bucățile pentru tocană se gătesc aproape la fel ca vita tocată, așa că poți înlocui ușor vita cu miel în multe rețete obișnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *