Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas, lămâi
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion roșii, linte
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Coaste de porc, carne tocată porc, pulpe de pui, organe
Somon, creveți
Lapte, iaurt grecesc, unt, parmezan, telemea, brie
Șuncă
Pâine toast, fulgi de ovăz, tortilla integrală
Paste, orez, quinoa
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper, cacao
Miere
Rețetele se găsesc pe g4food.