Experiența barista și calitatea laptelui fac diferența între un latte preparat acasă și unul savurat într-o cafenea, explică Dani, barista la Boiler The Studio, într-un interviu pentru G4Food.
„În principal, contează experiența barista. Ceea ce facem noi aici poți face și acasă. Nu e ușor, dar poți ajunge cam la aceleași rezultate. Noi avem aceste rezultate pentru că în fiecare zi exersăm rețete noi. Dintr-o singură cafea poți obține mai multe note: poate fi mai fructată sau să o duci într-o zonă neutră, în funcție de gusturile clienților”, spune Dani.
Laptele utilizat în cafenele are un conținut mai ridicat de grăsime, ceea ce îi oferă acea textură catifelată și spumă densă, perfectă pentru un latte art reușit. Dacă vrei să recreezi acasă acele modele spectaculoase din spumă de lapte, Dani recomandă multă practică și studierea unor tutoriale realizate de persoane care au câștigat competiții în acest domeniu.