Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 13-19 ianuarie

meniu saptamanla Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 13-19 ianuarie.

meniu satamanal

 

Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere sau pere.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

Lista de cumpărături

Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas, lămâi

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.

Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, cartofi, cartofi dulci

Legume conservate: bulion roșii, fasole boabe, năut, mazăre

Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui

Piept de pui, carne de vită, cotlet de porc, cârnați

Pește: somon, pește alb, hering

Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, chefir

Pâine toast, fulgi de ovăz

Paste, orez

Ouă

Măsline

Condimente, sare, piper

Rețetele se găsesc pe g4food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *