La noi în casă, un prânz cu tentă orientală este întotdeauna binevenit. Nu mâncăm prea des miel, care este o carne grasă, dar din când în când este o încântare să deguști o fripturică bine făcută. Această combinație de miel cu arome marocane, cuș-cuș vegetal și salată de castraveți mi se pare perfectă.
Cum preparăm mielul
Alegem niște cotlete de miel, subțiri, pe care le lăsăm la temperatura camerei cam o oră înainte de a le găti.
Într-un bol, amestecăm coajă rasă de nucșoară, chimion, boia și cimbru. Cu acest amestec de condimente frecăm bine cotletele pe ambele părți.
Încălzim într-o tigaie puțin ulei de măsline. Prăjim cotletele la foc mediu până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Setem cuptorul la 220°C. Așezăm cotletele într-o tavă de cuptor fără adaos de ulei. Punem tava în partea de sus a cuptorului. Coacem folosind funcția de căldură sus și jos timp de 15-20 de minute. La jumătatea timpului de gătire, întoarcem cotletele pentru o coacere uniformă.
Cum preparăm cuș-cuș-ul
Se încălzește apă sau supă de legume și se pune cuș-cuș-ul la hidratat pentru 3-5 minute. Cantitatea de lichid este egală cu cantitatea de cereale. Dacă puneți apă adăugați și un cub de concentrat de legume (preferabil bio).
Între timp curățăm și tocăm mărunt legumele (eu am pus jumătate de ardei roșu, jumătate de ardei verde, mazăre). Le tragem în tigaie în 2-3 linguri de ulei de măsline pentru 10 minute.
În cuș-cuș adăugăm un cub de unt (sau o lingură de ulei de măsline dacă vrem să fie vegan). Apoi legumele și aceleași condimente pe care le-am folosit și la miel și mai tragem totul în tigaie 5 minute.
Cum preparăm salata de castraveți
Castraveții se spală și – utilizând un curățător de legume – se fac fâșii lungi. Se adaugă o vinegretă (ulei, oțet sau suc de lămâie, sare, piper și puțină miere) și semințe de susan coapte în tigaie.
Poftă bună!
Citește și Salată thailandeză de miel