Mac and cheese, un clasic preparat cu brânză și macaroane, este preferatul tuturor de la mic la mare. Singura problemă este numărul de calorii, date de combinația paste, bechamel (adică lapte, făină și unt), brânză grasă. Vom încerca, în rețeta noastră, să renunțăm la bechamel (și, odată cu el la mulți carbohidrați și calorii) și să alegem brânză mai slabă.
Ingrediente
250 de gr de paste proaspete, eu am pus tagliatelle
100 de gr de smântână de gătit
100 de gr de brânză sărată (eu am pus telemea de oaie)
150 de gr de brânză de vaci, proaspătă
100 de gr de brânză Philadelfia light
Sare, piper, opțional nucșoară rasă
3 ouă.
Preparare mac and cheese
Se fierb pastele, conform indicațiilor de pe pachet, într-un litru de apă sărată. Se amestecă brânza de vaci cu Philadelfia și smântână, se rade brânza calup. Se adaugă puțină sare, piper, nucșoară măcinată. Se bat ouăle, separat și se pun în compoziție. Se iau cu un clește pastele și se pun, treptat, amestecând compoziția.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, căldură sus-jos. Se toarnă totul într-un vas rezistent și uns cu unt și se intro duce la cuptor pentru 30 de minute sau până e gratinat la suprafață.
Se pot consuma calde sau reci (reci se taie mai frumos, dar de obicei nu apucă să se răcească). În cazul în care copilul dorește și o notă de dulce în farfurie, îi putem pune 1-2 lingurițe de miere.
Poftă bună!