Nu există ceva mai bun pentru un desert decât o combinație de dulce și sărat. Această tartă este crocantă, dulce-sărată și cu arome clasice de toamnă târzie. E un desert perfect sau o gustare la birou, dar merge și ca cină ușoară.
Ingrediente
Un aluat de foietaj (din cel de la frigider, din supermarket), nu foi de plăcintă
200 de grame de brânză sărată rasă sau mărunțită, poate fi telemea, feta, brie sau orice va place și se gratinează bine
5 smochine proaspete
2 linguri de semințe, nuci etc și puțină miere (opțional)
Preparare
Se întinde foaia de aluat de foietaj pe o foaie de copt și se așează în tava de la cuptor. Se preîncălzește cuptorul la 200 de gr sau în funcție de instrucțiunile de pe ambalajul aluatului.
Se îmbrăștie brânza rasă sau fărâmată pe suprafața aluatului. Marginile se întorc puțin în interior pentru a crea o bordură. Smochinele se taie în jumătăți sau sferturi și se distribuie pe suprafața tartei.
Se pune totul la cuptor pentru 20 de minute (sau până e rumenită). Între timp se trag puțin în tigaie nucile, semințele. Opțional se pot turna 1-2 linguri de miere peste tarta scoasă din cuptor și presărate nucile, semințele deasupra.
Poftă bună!