Clătite cu cacao și cocos în compoziție, umplute cu ricotta și unt de arahide. Mic dejun proteic ușor dulceag dar fără zahăr

clatite cu cacao clatite cu cacao si cocos clatite umplute cu unt de aharide si ricotta mic dejun proteic combinatie dulceaga de mic dejun mic dejun fara zahar idei de mic dejun reteta de clatite cu cacao foto: conad.it

Având în general ouă în compoziție, clătitele se pot face și din făină fără gluten, iar dacă alegem să folosim făină de năut, avem deja două posibile avantaje: fără gluten dar cu proteine. Considerând și prezența laptelui, a ouălor, a ricotta și untului de arahide, iată formula reușită a unui mic dejun proteic, fără multe calorii și fără zahăr adăugat. Avem în final doar o tentă de dulce de la cacao, cocos, ricotta și untul de arahide.

Ingrediente pentru  4-6 clătite cu cacao și cocos

2 ouă

100 făină de cocos (obișnuită, în lipsă)

20 g făină de cocos

20 g cacao

220 g lapte

sare

unt sau ulei pentru uns tigaia

pentru umplutură:

unt de arahide

ricotta

opțional, fructe

Procedeu

Cel mai important este să facem compoziția seara, și asta e valabil pentru orice compoziție de clătite – în acest fel făina are timp să absoarbă lichidul și rezultatul final va fi superior.

Se amestecă într-un blender sau cu mixerul vertical într-un vas înalt făina cu făina de cocos și praful de cacao, la final și sarea. Alternativ, dacă pare mai simplu așa, se pot adăuga rând pe rând cu o pâlnie într-o sticlă de plastic cu gură largă.

Peste partea uscată de adaugă ouăle și laptele bătute împreună, ca parte lichidă. Se amalgamează bine și se lasă peste noapte.

Dimineața se gătesc în tigaie ca orice clătite obișnuite.

Se ung întâi cu unt de arahide și apoi cu ricotta și se rulează.

Opțional, se pot completa în interior și cu fructe, de exemplu pere, banane, struguri, fructe de pădure, căpșuni etc. De asemenea, și cu câteva nuci sau migdale.

Pentru cine preferă, la aceste clătite de cacao se poate adăuga în compoziție și o lingură de pudră de roșcove sau de făină de in, ambele au proprietăți nutriționale importante și nu alterează culoarea clătitelor, fiind maronii de la cacao.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *