Mic dejun cu ouă poșate, somon afumat și bubble & squeak / Amestecul prăjit de cartofi și varză în stil britanic aduce mai multă consistență la prima masă din zi

Ouă poșate pentru mic dejun Foto. realfood.tesco.com

Vă prezentăm o rețetă de mic dejun în stil britanic, consistent și sățios, recomandat de BBC Good Food. Ouă poșate pentru dimineață sunt excelente ca sursă de proteine, iar bubble & squeak ține foamea la distanță până către prânz.

Numele vine de la sunetele “bubble” (bule) și “squeak” (scârțâit) produse de legumele care se prăjesc în tigaie.

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de gătit
  • 140g varză albă, tocată mărunt
  • 2 cepe verzi, tăiate mărunt
  • 300 g cartofi întregi
  • 1 lingură arpagic tocat
  • 2 ouă medii, la temperatura camerei
  • 75 g somon afumat

Cum procedăm

Fierbeți cartofii într-o oală până se înmoaie, apoi scurgeți-i.

Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă sau un wok. Căliți varza și ceapa verde în tigaie timp de câteva minute. Între timp, tocați și zdrobiți cartofii grosier, apoi adăugați-i în tigaie împreună cu arpagicul. Gătiți timp de 4-5 minute, întoarceți compoziția (nu vă îngrijorați dacă se rupe) și gătiți pentru încă 4-5 minute.

Între timp, puneți apă într-o oală mică și aduceți la fierbere. Opțional, pentur ouă poșate puteți pune o lingură de oțet în apă. Asta va le va ajuta să nu se împrăștie în apă. Spargeți ouăle în apa care fierbe și lăsați-le aproximativ 3-4 minute, până când albușurile sunt fierte și gălbenușul abia începe să se întărească. Scoateți-le cu o lingură cu fantă și scurgeți-le pe hârtie de bucătărie.

Pentru a servi, se împarte bubble & squeak (compoziția din tigaie, compusă din varză și cartofi) în două farfurii, se așează deasupra somonul afumat și ouăle poșate și se pisează peste puțin piper negru, după gust.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *