Vă prezentăm o rețetă de mic dejun în stil britanic, consistent și sățios, recomandat de BBC Good Food. Ouă poșate pentru dimineață sunt excelente ca sursă de proteine, iar bubble & squeak ține foamea la distanță până către prânz.
Numele vine de la sunetele “bubble” (bule) și “squeak” (scârțâit) produse de legumele care se prăjesc în tigaie.
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de gătit
- 140g varză albă, tocată mărunt
- 2 cepe verzi, tăiate mărunt
- 300 g cartofi întregi
- 1 lingură arpagic tocat
- 2 ouă medii, la temperatura camerei
- 75 g somon afumat
Cum procedăm
Fierbeți cartofii într-o oală până se înmoaie, apoi scurgeți-i.
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă sau un wok. Căliți varza și ceapa verde în tigaie timp de câteva minute. Între timp, tocați și zdrobiți cartofii grosier, apoi adăugați-i în tigaie împreună cu arpagicul. Gătiți timp de 4-5 minute, întoarceți compoziția (nu vă îngrijorați dacă se rupe) și gătiți pentru încă 4-5 minute.
Între timp, puneți apă într-o oală mică și aduceți la fierbere. Opțional, pentur ouă poșate puteți pune o lingură de oțet în apă. Asta va le va ajuta să nu se împrăștie în apă. Spargeți ouăle în apa care fierbe și lăsați-le aproximativ 3-4 minute, până când albușurile sunt fierte și gălbenușul abia începe să se întărească. Scoateți-le cu o lingură cu fantă și scurgeți-le pe hârtie de bucătărie.
Pentru a servi, se împarte bubble & squeak (compoziția din tigaie, compusă din varză și cartofi) în două farfurii, se așează deasupra somonul afumat și ouăle poșate și se pisează peste puțin piper negru, după gust.