Kitchen Battle, un eveniment culinar în scop caritabil din Europa, revine în România pentru al doilea an / Chef Adi Hădean: „Avem o misiune clară: să hrănim mai mulți oameni și să tragem un semnal de alarmă asupra risipei alimentare”

Kitchen Battle a ajuns la cea de-a doua ediție Kitchen Battle a ajuns la cea de-a doua ediție

Kitchen Battle, unul dintre cele mai populare evenimente culinare în scop caritabil din Europa, revine în România pentru al doilea an. În perioada 22-24 noiembrie, șase chefi recunoscuți și echipele lor vor concura în fața publicului pentru a susține două cauze importante: asigurarea de mese calde pentru persoanele vulnerabile și conștientizarea nevoii de combatere a risipei alimentare. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, se desfășoară sub egida Cuisine sans Frontières și este organizat în România de Social Food, asociația fondată de Chef Adi Hădean.

„Succesul primei ediții ne-a arătat că putem aduce împreună pasiunea pentru gătit și dorința de a ajuta. Kitchen Battle nu este doar o întrecere între bucătari, ci și un mod prin care arătăm că împreună putem să facem bine. Cea de-a doua ediție vine cu noi provocări pentru bucătari, dar și cu o misiune clară: să hrănim mai mulți oameni și să tragem un semnal de alarmă asupra risipei alimentare. Cu fiecare probă, ne propunem să demonstrăm că putem găti bine și responsabil în același timp. Vă așteptăm la masă!”, a declarat chef Adi Hădean, conform unui comunicat de presă.

Kitchen Battle a ajuns la cea de-a doua ediție
Kitchen Battle a ajuns la cea de-a doua ediție

Anul trecut s-au strâns peste 150.000 de euro și evenimentul a fost sold-out cu două săptămâni înainte de ziua începerii. În acest an evenimentul se va desfășura la Galeria Senat (str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București), pe durata a trei zile, între 22 și 24 noiembrie, începând cu ora 19:00. Invitații vor avea ocazia să urmărească live procesul de gătire și să deguste preparatele semnate de unii dintre cei mai apreciați chefi:

  • 22 noiembrie – Mosafir – Chef Alex Burcă versus Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Chef Cezar Munteanu
  • 23 noiembrie – Chef Nico Lontras – Casa Timiș versus Chef Daniel Pălici
  • 24 noiembrie – Chef Trucza Adorján și echipa Taste of Transylvania versus KANE – Chef Ionuț Teodorescu

Misiunea evenimentului Kitchen Battle este strângerea de fonduri pentru asigurarea unui număr cât mai mare de mese calde persoanelor aflate în dificultate. Până astăzi, prin intermediul Asociației Social Food, au fost oferite peste 1,2 milioane de porții de mâncare pentru comunitățile vulnerabile din România.

Biletele pot fi achiziționate online pe socialfood.ro, în limita a 150 de participanți pentru fiecare dintre cele trei seri.

Despre Social Food

Social Food este o organizație umanitară fondată de Adrian Hădean în 2015, inițial sub denumirea „Asociația Adi Hădean”. Organizația desfășoară proiecte și programe pentru persoanele lipsite de resurse financiare și de perspective sociale, care se confruntă cu grave dificultăți în a-și asigura alimentația elementară și care nu beneficiază de siguranța zilnică a unei mesei calde. Până în prezent au fost asigurate peste 1,200.000 de mese calde pentru persoane din comunități vulnerabile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *