Programul masa pentru elevi, în varianta americană: USDA alocă 248 de milioane de dolari, pentru a sprijini proiectele din 9 țări

elevi dintr-un stat african Sursa foto: Pixabay / ean254

Departamentul Agriculturii din SUA va oferi 466,5 milioane de dolari pentru consolidarea securității alimentare globale, a anunțat secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack, la reuniunea anuală Clinton Global Initiative 2024, într-un comunicat de presă.

Pentru Programul Internațional McGovern-Dole de Educație Alimentară și Nutriție pentru Copii, USDA alocă 248 de milioane de dolari din fondurile pentru anul fiscal 2024, pentru a sprijini proiecte în nouă țări. Suma alocată va fi folosită pentru mesele școlare esențiale ale elevilor și vor îmbunătăți alfabetizarea și educația primară, în special pentru fete.

Prin intermediul programului „Food for Progress”, USDA va oferi 218,5 milioane de dolari pentru a ajuta șapte țări să își consolideze sistemele agricole, să adopte tehnologii inteligente din punct de vedere climatic, să crească productivitatea într-un mod durabil și să extindă comerțul internațional.

„Programele McGovern-Dole și Food for Progress sunt întruchiparea abordării cu mai multe fațete a USDA pentru combaterea foametei și sărăciei și abordarea efectelor crizei climatice la nivel mondial”, a spus Vilsack.

„În echipă cu parteneri atât din sectorul privat, cât și din sectorul public, nu oferim doar asistență alimentară directă, ci și promovăm creșterea durabilă a productivității agricole, promovăm agricultura inteligentă față de climă și îmbunătățim capacitatea țărilor în curs de dezvoltare de a se angaja în comerț, ceea ce este esențial la securitatea alimentară.”

USDA va furniza peste 37.000 de tone de mărfuri americane pentru a sprijini proiectele din 9 țări!

În cadrul ambelor programe, USDA achiziționează mărfuri cultivate în SUA și le furnizează organizațiilor de implementare, inclusiv Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite.

Partenerii de implementare Food for Progress vând mărfurile la nivel local și folosesc veniturile pentru a sprijini proiectele de dezvoltare locală. Partenerii McGovern-Dole folosesc produsele direct în programele de alimentație școlară.

Astfel, din alocarea McGovern-Dole de 248 de milioane de dolari din acest an, 24 de milioane de dolari vor fi utilizate pentru a sprijini achizițiile locale și regionale de mărfuri pentru a suplimenta mărfurile donate din SUA, în conformitate cu prevederile Farm Bill 2018.

Prin programul McGovern-Dole, Statele Unite sunt cel mai mare donator al programelor globale de alimentație școlară. În acest an, USDA va furniza peste 37.000 de tone metrice de mărfuri americane pentru a sprijini proiecte în Angola, Bangladesh, El Salvador, Etiopia, Guatemala, Guineea-Bissau, Laos, Malawi și Rwanda, de care beneficiază aproximativ 1,2 milioane de copii și membrii familiilor acestora, din peste 2.800 de școli preșcolare și primare.

Proiectele Food for Progress finanțate în acest an vor utiliza 315.000 de tone metrice de mărfuri din SUA. Beneficiari vor fi aproape 200.000 de fermieri din Benin, Cambodgia, Madagascar, Rwanda, Sri Lanka, Tanzania și Tunisia, care se vor concentra pe subiecte prioritare, inclusiv agricultura climatică, alimente. securitate, standarde sanitare și fitosanitare, acces la capital și facilitarea comerțului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *