Cotlete de porc, cu miere și usturoi: O cină rapidă și delicioasă

cotlet Sursa foto: Pexels

Aromate și rapid de pregătit (circa 15 minute), cotletele de porc pot fi, potrivit bbcgoodfood.com, o cină ideală. Specialiștii spun, despre cotletele de porc că pot face, cu siguranță, parte dintr-o dietă sănătoasă, dacă sunt consumate cu moderație și responsabil. Au un conținut scăzut de grăsimi, oferă proteine și minerale.

Ingrediente necesare pentru a prepara cotlete de porc cu miere și usturoi:

  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură oțet de orez
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt apoi zdrobiți
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 lingură unt nesărat, topit
  • 2 cotlete de porc
  • o mână mică de pătrunjel proaspăt, pentru adăugat la servit

Etapele preparării cotletelor de porc cu miere și usturoi

  • Pasul 1– Combinați mierea, soia, oțetul de orez și usturoiul într-un castron mic. Amestecați uleiul și untul într-un alt bol.
  • Pasul 2 – Încingeți o tigaie la foc mare. Ungeți cotletele de porc cu amestecul de ulei și unt, condimentați, apoi gătiți timp de 4-6 minute, întorcându-le, până când sunt gata.
  • Pasul 3– Ridicați carnea de porc din tigaie și puneți-o pe o farfurie, folosind un clește, apoi ungeți carnea, pe ambele părți, cu amestecul de miere și puneți-o din nou pe foc, în tigaie, pentru încă un minute pe fiecare parte.
  • Pasul 4– Scoate cotletele și lasă-le să se „odihnească” pentru câteva minute, apoi stropește-le cu sucul din tigaie. Când le servești poți presăra deasupra pătrunjel.

Informații nutriționale pentru o porție de cotlet de porc cu miere și usturoi

  • Kcal – 502
  • Grăsimi – 30 g
  • Grăsimi saturate – 11 g
  • Carbohidrați – 21 g
  • Zaharuri – 20 g
  • Fibre – 0,3 g
  • Proteine – 36 g
  • Sare – 1,25 g

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *