Federica Amati, cercetător și autor: „Sunt medic și refuz să-mi las copiii să consume două dintre cele mai «rele» alimente” / Cola și acest produs popular, interzise în casa ei

cola alaturi de medicul amati Sursa foto: Pixabay / Federica Amati (colaj G4Food)

Dr. Federica Amati, cercetător și medic nutriționist, a vorbit despre cele două alimente pe care refuză să le permită copiilor săi să le mănânce. Ea este autoarea bestsellerului „Everybody Should Know This” și nutriționist-șef la Zoe, compania de științe ale sănătății fondată de Tim Spector, epidemiolog britanic, relatează SurreyLive.

Amati, care are două fiice, a spus, într-un interviu acordat The Times, cum își îndepărtează familia de alimentele ultraprocesate. Ea a spus că există două produse care sunt interzise în casa ei, mai presus de toate celelalte.

Dr. Amati a spus: „Nu văd niciun beneficiu în a bea o cola în orice moment al vieții. Este un lucru în legătură cu care sunt foarte tranșantă. Nu văd niciun motiv pentru a le încerca. Băuturile carbogazoase sunt cele mai rele alimente ultraprocesate care există. Sunt pline de aditivi artificiali, pline de zahăr. Este o nebunie cât de rele sunt”.

La fel de dură este și cu privire la iaurturile aromate. „Iaurturile pentru copii au unul dintre cele mai mari conținuturi de zahăr din industria alimentară. Am două fiice și este foarte important ca ele să aibă o relație bună cu mâncarea. Am crescut într-o familie de italieni. Întotdeauna am privit mâncarea ca pe o plăcere.”

În ultimele decenii, rata cancerului intestinal, numit și cancer de colon sau colorectal, a scăzut la persoanele de peste 65 de ani. Însă aceasta a crescut la persoanele sub 50 de ani cu cel puțin 50%. O serie de factori pot contribui la această situație, însă suspiciunea se concentrează în principal asupra regimului nostru alimentar, în special asupra alimentelor ultraprocesate.

Există tot mai multe dovezi ale unei legături între cancerul de colon și perturbarea microbiomului nostru intestinal, ecosistemul de microbi care trăiesc în intestinele noastre.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *