Concursul național de salamuri și mezeluri din România va avea loc în luna noiembrie. Evenimentul este deschis participării tuturor producătorilor autohtoni

festival mezeluri Foto: Facebook/Fratii Suciu

În perioada 11 – 12 noiembrie, la Iași, Hotel Unirea – Sala Cuza, va avea loc primul Concurs național de salamuri și mezeluri din România, transmite un comunicat difuzat de Federația Națională a Degustătorilor Autorizați. Evenimentul este deschis participării tuturor producătorilor autohtoni și se derulează sub sloganul „We are Romania – You are welcome”.

Regulamentul și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul Federaţiei Naţionale a Degustătorilor Autorizaţi. Juriul concursului este compus din specialiști și degustători străini și români, respectiv două asociații ONAS – Italia și FNDA – România, dar o pondere importantă o are și opinia consumatorilor, exprimată în cadrul juriului de amatori și juriului presei din România.

Tema specială a conferinței științifice de la finalul concursului, cu participarea reprezentanților Primăriei Municipiului Iași, ai Consiliul Județean Iași, dar și ale altor instituții din țară, se referă la provocările care există în acest domeniu atât de important.

Obiectivele principale ale primului concurs național de salamuri și mezeluri sunt: ierarhizarea calității produselor realizate de marii producători, dar și la producătorii artizanali din acest domeniu, încercarea de a le explica importanța asocierii și creării unor reguli de producție care pot duce la un brand de țară, cel mai important obiectiv.

Diplomele și medaliile vor fi decernate la deschiderea festivalului Vin la cultură din Iași, în ziua de 22 noiembrie 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *