Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 2-8 septembrie.
Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: piersici, struguri, pepene roșu sau galben. Pentru un desert răcoros și ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un panna cotta sau o gelatină de fructe. Sau o înghețată din fructe făcută în casă.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista mea de cumpărături
- Fructe de sezon: piersici, struguri, pepene roșu și galben.
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, fasole verde, conopidă.
- Lămâi
- Cartofi
- Legume conservate: bulion roșii, năut, mazăre
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Piept de curcan, vită, carne tocată
- Pește
- Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, cașcaval, brânză de capră, unt
- Șuncă
- Pâine toast, fulgi de ovăz
- Paste, orez, aluat de foitaj
- Ouă
- Cacao, gelatină
- Măsline
- Condimente, sare, piper
- Smântână pentru frișcă (pentru panna cotta)