Un expert în longevitate enumeră alimentele care favorizează speranța de viață până la 100 de ani

longevitate Colaj G4Food

Cercetătorul amintește că nu există o soluție pe termen scurt și că există alimente care trebuie incluse zilnic în dietă. Experții vorbesc mereu despre nutriție, deoarece o dietă echilibrată și variată poate aduce beneficii pentru sănătate. De asemenea, subliniază că o astfel de recomandare, nu trebuie confundată cu o dietă pentru scăderea în greutate.

De fapt, alimentația sănătoasă poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, reducerea riscului de cancer și diabet, îmbunătățirea digestiei, întărirea sistemului imunitar și furnizarea de energie.

Sunt persoane care își doresc mai mult decât să fie sănătoase, și anume să trăiască multe decenii, dacă este posibil să ajungă la 100 de ani. Pentru acestea, un expert în longevitate menționează care sunt alimentele care pot ajuta la atingerea acestui obiectiv.

Alimentele care favorizează longevitatea

Fondatorul Blue Zones (o organizație americană care promovează o viață lungă și sănătoasă), Dan Buettner, a explicat că există două alimente fundamentale pentru a trăi mulți ani, afirmă ABC.

Potrivit cercetătorului, cel mai bun aliment pe care cineva îl poate consuma pentru a atinge longevitatea sunt leguminoasele, deoarece există „100 de miliarde de bacterii în intestinul nostru” a căror „mâncare preferată este fibra”.

Atunci când se consumă leguminoase, se produc acizi grași cu lanț scurt. Aceștia sunt responsabili de gestionarea inflamației și „ajută la întărirea sistemului nostru imunitar”.

Dar, ce tip de leguminoase ar trebui consumate? Expertul ne spune: năutul și fasolea neagră, deoarece sunt bogate în antioxidanți.

De asemenea, el a amintit că „nu există o soluție pe termen scurt”, așadar a recomandat oamenilor să se gândească și să se planifice alimentele care vor fi consumate în anii următori sau chiar în următoarele decenii, și să învețe să pregătească rețete astfel încât leguminoasele „să fie delicioase” și să fie consumate zilnic pentru a menține „fericită” microbiota intestinului.

Alte alimente care te vor ajuta să trăiești 100 de ani

Într-un clip postat pe Tik Tok, Dan enumeră alimentele cele mai recomandate, dar și cele pe care ar trebui să le eviți. El a afirmat că persoanele care ajung la 100 de ani, au mâncat 95% din timp alimente integrale, bazate pe plante. ”Cele 5 alimente de bază în longevitate sunt cerealele integrale, legumele verzi, tuberculii, precum cartofii dulci, leguminoasele, nucile”. Cei care au 100 de ani consumă și carne sau pește, dar doar de câteva ori pe lună. Niciodată lactate. În ce privește băuturile, aceștia beau până la 6 pahare pe zi de apă, ceai și cafea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *