Rețete pentru studenți. Ouă în Purgatoriu sau gustul simplu și bun al unei zile de vară. Un preparat rapid, sănătos și pe placul tuturor

oua in purgatoriu retete cu oua retete pentru studenti shakshuka scrob de oua meniu complet reteta de vara oua cu sos de rosii foto: dreamsime.com@ Paul Cowan

Ouă în purgatoriu, o rețetă tradițională din zona Napoli care pur și simplu place oricui. Este foarte populară pentru că se prepară rapid, din ingrediente simple și disponibile mereu și la îndemâna oricui: ouă, roșii, ceapă, usturoi. Cu alte cuvinte, proteine sănătoase din ouă  și vegetale pline de fibre, vitamine și antioxidanți.

Dacă îi asociem puțină pâine sănătoasă, eventual  și o salată verde, iată meniul ideal, complet. O rețetă pentru studenți dar nu numai, ideală și pentru oricine în zilele leneșe de vară, la fel de bine pentru un brunch, prânz sau cină.

Nu e Purgatoriul lui Dante, unde păcătoșilor li se mai dă o șansă, ”purgatoriu” are legătură cu culoarea roșu intens dată de sos. Se aseamănă oarecum cu o altă rețete celebră cu ouă, shakshuka, dar este mai puțin picantă și condimentată.

Ingrediente pentru 4 persoane

500 g roșii decojite sau passata

8 ouă

1 ceapă medie

1 cățet de usturoi

plante aromatice după preferință sau mix: busuioc, măghiran, cimbru

ulei, sare, piper

Procedeu

Prepararea rețetei de ouă în purgatoriu este extrem de simplă și rapidă și constă în a găti ouăle în sosul de roșii preparat direct în aceeași tigaie cu ceapă și usturoi.

Într-o tigaie antiaderentă largă, călim circa 2 minute ceapa tăiată mărunt și un cățel de usturoi tocate fin.

Tot acum adăugăm și mixul de plante aromatice.

Apoi, completăm cu roșiile tăiate cubulețe, sau din conservă, și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic încă 10 minute. La final completăm cu sare și piper.

În aceeași tigaie, separăm sosul în patru sferturi cu un mic șanț intre ele.

În fiecare sfert împingem sosul către marginile porțiunii și adăugăm în adânciturile create câte puțin ulei, circa 1 linguriță în fiecare. În fiecare din aceste spații create adăugăm câte 2 ouă.

Acoperim tigaia cu capac și lăsăm încă la foc foarte mic alte circa 2 minute.

E gata când ouăle ajung la consistența dorită – dacă rămân moi, e cu atât mai interesant și mai plăcut când mâncăm.

Se servește cald și se completează direct în farfurie cu sare și piper, busuioc sau cimbru.

Nimic nu ne oprește, dacă preferăm, să radem și un strat fin de brânză deasupra, se completează perfect.

Citește și: https://g4food.ro/scrob-de-oua-de-rosii-cu-paine-si-salata-verde-retete-pentru-studenti/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *