Cum puteți găti altfel ouăle pentru micul dejun / Shakshuka, mic dejun tipic israelian, care poate fi mâncat și ca prânz sau cină

shakshuka, oua Sursa Foto: Food.com

“Delicios mic dejun tipic israelian, care într-adevăr poate fi mâncat ca prânz sau chiar cină! Sosul poate fi făcut în avans pentru a fi reîncălzit în momentul în care se fac ouăle. În această rețetă, am redus cantitatea de ulei folosită pentru a o face cu conținut scăzut de grăsimi, dar puteți folosi mai mult dacă aveți nevoie”

Timp de preparare: 1 oră 15 mins
Ingrediente: 9

Porții: 6

Vezi detalii

Pașii de urmat

  • Aveți nevoie de o tigaie antiaderentă mare și adâncă, care să aibă capac. Sotează ceapa în ulei de măsline până când devine opacă și fragedă.
  • Adăugați ardeiul roșu și continuați să sotați până se înmoaie.
  • Reduceți focul la mic. Adăugați roșiile proaspete tăiate, gătiți până când se desfac.
  • Cu o lingură cu fantă, adăugați cele mai bucăți din conținutul “Pomi” – majoritatea sosului trebuie să rămână în cutie. Adăugați acum și jalapeno.
  • Gătiți timp de 30-40 de minute, acoperiți parțial și amestecați din când în când. Dacă începe să pară uscat, adăugați o parte din sosul din cutie, încet , pe măsură ce aveți nevoie. Adăugați sarea și piperul – mie îmi place mult pentru că îmi place sarea pe roșii.
  • Produsul final ar trebui să fie un sos gros, care arată doar ca o mulțime de roșii lipite între ele – cu foarte puțin sau deloc suc, care are o înălțime de aproximativ 1-1 1/2 inch.
  • Se sparg ouăle peste shakshuka, unul câte unul, lăsându-le fiecăruia spațiul lor. Albușurile trebuie să se suprapună, dar gălbenușurile trebuie să fie la distanță de aproximativ 4 degete lățime unul de celălalt. În tigaia mea încap 6-8 ouă foarte confortabil.
  • Acoperiți bine cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute.

Ingrediente

  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 4 roșii coapte foarte mari, tăiate mărunt
  • 2 ardei grași roșii, tăiați în cubulețe
  • 1 ceapă mare, tăiată în cubulețe
  • 1 ardei iute verde, tăiat mărunt
  • 1⁄2 uncii de roșii tăiate mărunt marca Pomi (nimic nu merge mai bine ca asta!)
  • sare kosher, după gust piper negru, după gust 6 ouă mari (sau atâtea câte încap în tigaia ta)

Sursa: Food.com

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *