Foștii angajați acuză condiții „de coșmar” la un startup agricol din Kentucky finanțat și susținut de JD Vance, candidat la funcția de vicepreședinte al SUA – anchetă CNN

jd vance, app harvest, angajati, sua Sursa foto: Wikimedia Commons/United States Congress

JD Vance, investitor devenit politician care acum candidează la funcția de vicepreședinte al SUA, a pariat pe startup-ul AppHarvest din Kentucky, axat pe agricultura de înaltă tehnologie, considerând că va genera profit și va aduce beneficii comunităților locale, relatează CNN.

Vance, care s-a alăturat consiliului de administrație al firmei și a sprijinit-o public, a considerat că aceasta este o întreprindere promițătoare, aliniată angajamentului său față de clasa muncitoare – un aspect-cheie al imaginii sale politice. Cu toate acestea, în ciuda succesului inițial și a listării publice în 2021, AppHarvest a declarat în cele din urmă falimentul din cauza managementului defectuos, a datoriilor și a scăderii prețului acțiunilor.

O investigație CNN a arătat că societatea nu și-a respectat promisiunile, în special în ceea ce privește tratamentul angajaților. Oamenii au lucrat în condiții epuizante în serele AppHarvest, unde temperaturile depășeau adesea 38 de grade Celsius. Reclamațiile adresate autorităților din domeniul muncii au indicat că pauzele pentru apă și echipamentul de siguranță erau inadecvate, ceea ce a dus la cazuri de epuizare din cauza căldurii și la accidente. În ciuda acestor probleme, inspecțiile nu au constatat încălcări ale legislației, deși foștii lucrători au susținut că mediul era nesigur și că managementul neglija formarea și îngrijirea corespunzătoare a angajaților.

Pe măsură ce compania se confrunta cu tot mai multe dificultăți, a început să angajeze lucrători migranți, încălcându-și promisiunea inițială de a crea locuri de muncă locale. Lucrătorii au raportat că, în timpul vizitelor de profil înalt, inclusiv una a senatorului Mitch McConnell, muncitorii migranți au fost ascunși.

Vance s-a distanțat de problemele operaționale, susținând că nu avea cunoștință despre gestionarea zilnică a companiei după ce a părăsit consiliul de administrație în 2021.

Eșecul AppHarvest contrastează puternic cu mesajele politice ale lui Vance, anti-imigrație și pro-angajați.

Citește și Serele sunt tot mai importante pentru producția de hrană, în contextul schimbărilor climatice / Nu se știe însă exact cum este afectată sănătatea muncitorilor din ele

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *