Dacă gătitul ar fi sport olimpic, Franța ar câștiga aurul. Manon Fleury a reprezentat Franța la scrimă înainte de a deschide restaurantul Datil în inima Parisului

restaurant, restaurant in Paris, scrima, restaurant sustenabil Sursa foto: CGTN.com

Gazdele Jocurilor Olimpice din acest an au mai multe restaurante cu stele Michelin decât orice altă țară. Mâncarea este un mod de viață în această parte a lumii. Dar există și o dorință arzătoare de a testa limitele performanței.

Poate că nu este surprinzător faptul că o fostă sportivă internațională a deschis unul dintre cele mai la modă restaurante din Paris. Manon Fleury a reprezentat Franța la scrimă înainte de a deschide Datil în inima orașului. Ea spune că lungă sa carieră sportivă a învățat-o să își flexeze mușchii și în bucătărie.

„Cred că am adus unele dintre ideile din sport cu mine în restaurant,” spune Fleury. „Ideile de spirit colectiv, implicare și efort.”

Gustul unui viitor mai bun

Jocurile Olimpice au pus Datil în lumina reflectoarelor, iar Fleury și-a propus să impresioneze gurmanzii care sunt încă în oraș.

„Este cu siguranță un moment pentru noi,” spune Fleury. „Putem arăta ce poate face Parisul.”

Fleury dorește, de asemenea, să arate ce poate face mâncarea, dacă oamenii o percep altfel. Website-ul Datil explorează necesitatea de a politiza mâncarea, folosind-o ca armă în lupta împotriva schimbărilor climatice și cruzimii față de animale.

Ideea egalității de gen a apărut de la sine

Restaurantul oferă, de asemenea, o mostră de egalitate de gen. Fleury spune că nu a planificat niciodată să-și umple bucătăria cu femei bucătari – pur și simplu ele au fost cele mai bune candidate. Acum, speră ca alte restaurante să îi urmeze exemplul.

„Cred că trebuie să schimbăm această idee că bărbații ar trebui să domine sectorul,” spune Fleury. „Vrem să includem femeile în această industrie și ele ar trebui să fie în poziții cât mai înalte. Trebuie să luptăm pentru această egalitate despre care vorbim.”

Niciodată temător să se implice, CGTN a gustat delicatesele de la Datil, încercând o supă de roșii și pește, decorată delicat cu petale comestibile. De asemenea, în amestec s-au găsit și dovlecel și ton – totul fiind destul de sofisticat pentru un reportercu salariu mic… dar a fost savurat într-un timp record olimpic.

Jocurile sunt despre ”mai repede, mai sus, mai puternic” (deviza Jocurilor Olimpice). Dar când intri în restaurante precum Datil, este clar că există și un alt obiectiv în Paris – să fie totul mai gustos.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *