Cum se menține în formă Bruce Springsteen la 74 de ani, potrivit soției lui / Dieta lui „extremă” și controversată l-a inspirat pe solistul Coldplay să-și schimbe stilul de viață

bruce springsteen, dieta, coldplay, omad Sursa foto: brucespringsteen.net

Bruce Springsteen are 74 de ani și este într-o formă „de zile mari”. El pune condiția lui pe seama dietei, care ar putea părea extremă pentru mulți oameni. Cântărețul „Born to Run” mănâncă doar o oră pe zi, potrivit lui Chris Martin, solistul formației Coldplay, transmite Los Angeles Times.

Martin spunea acum un an că a adoptat un regim alimentar strict, inspirat de Bruce Springsteen. Într-un episod al podcastului „Conan O’Brien Needs a Friend”, artistul, în vârstă de 47 de ani, a declarat că a renunțat la cină și mănâncă doar o masă pe zi, o decizie pe care a luat-o după un prânz cu Springsteen, în vârstă de 74 de ani.

După un concert al trupei Coldplay în Philadelphia, Martin a observat că Springsteen, unul dintre idolii săi, se afla într-o formă fizică excelentă. Patti Scialfa, soția lui Springsteen, a explicat că acesta mănâncă doar o masă pe zi pentru a se menține în formă.

Springsteen, care a lansat primul său album în 1973 și cel de-al 21-lea în 2022, a subliniat importanța dietei, menționând că dieta reprezintă 90% din menținerea unei forme fizice bune, chiar dacă exercițiile fizice sunt esențiale.

Totuși, dieta celor doi artiști, numită OMAD (One Meal a Day Diet), poate fi riscantă pentru multe persoane, deși susține pierderea în greutate și are beneficii pentru sănătate. De exemplu, un studiu mai vechi citat de publicația Healthline sugerează că această restricție extremă poate duce la creșterea nivelului total și al LDL „rău” de colesterol, precum și la creșterea tensiunii arteriale, comparativ cu tiparele alimentare obișnuite sau metodele de post mai puțin extreme.

Concluzie

Deși postul în general — inclusiv postul prelungit — poate aduce beneficii pentru sănătate în mai multe moduri, oamenii pot obține aceleași beneficii pentru sănătate folosind metode mult mai sustenabile, mai transmite Healthline.

Planurile alimentare mai sustenabile includ postul intermitent 16/8 sau simpla urmare a unui plan alimentar sănătos și cu un conținut mai scăzut de calorii, dacă în prezent consumi calorii în exces și dorești să promovezi pierderea în greutate.

Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății recomandă evitarea modelelor dietetice OMAD din cauza naturii lor extreme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Si noi ce sa intelegem din acest articol? Vedetele specializate in nutritie ne spun ca se simt fantastic daca mananca o data pe zi, dar alti nutritionisti spun ca nu este bine. Noi dupa cine sa ne luam? Dupa vedete? Sau dupa profestionisti? Un articol de mare ajutor din seria articolelor tabloide despre nutritie.

    • .depindem de .. loc de munca, birou/ șantier. viața de zi de zi, oraș/ sat și mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *