Idei de alimente delicioase și sănătoase, pe care poți să le mănânci la restaurant, chiar dacă te afli la dietă

mancare la restaurant Sursa foto: Pexels

Ești o persoană căreia îi place să ia masa în oraș, dar îți faci griji că îți strici planul de dietă? Potrivit Times of India, exisă alimente gustoase și sănătoase și la restaurant, pe care le poți comanda și savura, oricând, fără să îți faceți griji pentru numărul de calorii.

Comandă sushi, pentru a-ți ține caloriile sub control

Vești bune pentru iubitorii de sushi: acest preparat poate face parte din dieta ta, chiar dacă încerci să slăbești. Comandă delicioasele rulouri de sushi, pentru că te vor sătura, ținând, în același timp, aportul de calorii sub control. Unele restaurante oferă și sushi cu orez brun, în loc de orez alb, deci, cu cât mai sănătos, cu atât mai bine.

Alege pastele din grâu dur, pentru că sunt slab calorice

Da, ai citit bine! Pastele din grâu dur sunt, de fapt, sănătoase, și au doar 200 de calorii per porție. Aceste paste nu au grăsimi și chiar ajută la pierderea în greutate! Data viitoare, când îți va fi poftă de niște delicatese italiene, comandă aceste paste și alege sosul pe bază de roșii, în locul pastelor cremoase, cu sos alb cu brânză.

Supa, o alegere sănătoasă, care nu îngrașă

Știm cu toții că supele sunt sănătoase și slab calorice și că nu este nimic mai bun decât să comanzi o supă bună de pui. Mai mult, acest preparat nu este doar sănătos, ci poate contribui la vindecare durerile în gât, răcelii și gripei.

Salatele, alegerea ideală/Nu au colesterol și conțin puține calorii

Nu, nu vorbim despre tradiționala salată verde, pe care o poți mânca în fiecare zi. La restaurant poți comanda o versiune de lux a acesteia. Alege salate cu multe măsline și frunze de spanac, cu adaos, preparat la grătar sau fiert, de pui/pește/ou. În loc de sosuri cremoase și bogate în calorii, precum maioneza, optează pentru ulei de măsline, ca dressing pentru salată. Dacă ești vegetarian, poți alege tofu, care nu are colesterol și are și un conținut scăzut de calorii.

Legumele și carnea, preparate la grătar, alegerea tradițională, sănătoasă și delicioasă

Să comanzi un platou cu legume și/sau carne la grătar este o modalitate excelentă de a-ți urma dieta, dar, în același timp, și de a te bucura de o masă gustoasă, fără să ai sentimentul de vinovăție. Acest lucru se datorează faptului că procesul de gătire la grătar necesită ulei puțin sau chiar deloc, iar  alimentele își păstrează nutrienții și sunt suculente și delicioase.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *