Oncolog: Acesta este micul dejun pe care îl mănânc aproape în fiecare zi pentru prevenirea cancerului

oncolog, cancer, mic dejun, ovaz Sursa foto: PxHere/texasoncology.com (colaj G4Food)

Cancerul poate afecta pe oricine, cauzând adesea durere fizică și emoțională. Deși nu putem controla fiecare aspect al sănătății noastre, alegerile alimentare în cunoștință de cauză pot contribui la reducerea riscului de cancer. Potrivit Dr. Michelina Cairo, oncolog la Memorial Hermann, alimentele integrale bogate în vitamine și minerale sunt esențiale pentru repararea daunelor din organism și construirea rezistenței, potrivit revistei Parade.

Memorial Hermann Health System este un sistem de sănătate non-profit din Texas care are, printre altele, opt centre de tratare a cancerului.

Dr. Cairo subliniază faptul că a mânca sănătos nu înseamnă a suporta mese fade și nesatisfăcătoare. Ea crede că trebuie să ne bucurăm de alimente nutritive care au și un gust bun. În ciuda programului său încărcat, ea acordă prioritate unui mic dejun sănătos, care este atât gustos, cât și benefic pentru sănătatea sa generală, reducându-i posibil riscul de cancer. Micul ei dejun preferat este bazat pe ovăz, o alegere care nu i-a plăcut în copilărie din cauza versiunilor ambalate și zaharoase.

Astăzi, ea preferă fulgii de ovăz integrali (de tip rolled oats), care nu conțin zahăr adăugat și au 4 grame de fibre pe jumătate de cană, spre deosebire de unele opțiuni preambalate cu zaharuri adăugate. Aceștia pot fi consumați cu lapte, iaurt, împreună cu fructe (banane, fructe de pădure), nuci sau semințe adăugate, în funcție de gusturi.

Cercetările sugerează o legătură între zahărul adăugat și sindromul metabolic, un factor de risc pentru cancer. Cerealele integrale precum fulgii de ovăz sunt nutritive și neprocesate, ceea ce le face o opțiune mai sănătoasă. Studiile au arătat că consumul de cereale integrale este asociat cu un risc mai scăzut de cancer, în timp ce alimentele ultraprocesate sunt asociate cu riscuri mai mari de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, pancreatic și colorectal.

Dr. Cairo apreciază fulgii de ovăz nu doar pentru beneficiile lor pentru sănătate, ci și pentru ușurința în preparare.

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Ce alimente te ajută să îți menții talia subțire?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere/texasoncology.com (colaj G4Food)

Comentarii

  1. Rolled oats nu este chiar 100% integral pentru ca forma se obtine in urma unei mici procesari usoare a grauntelui prin: aburire ca sa se inmoaie, o aplatizare si o coacere usora ca forma plata sa nu se schimbe. In acest caz este mai usor de prelucrat termic sau se inmoaie mai usor in lichide reci decat grauntele clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *