7 cele mai proaste gustări pe care nutriționiștii nu le-ar mânca niciodată

nutritie, gustari, gustari proaste Sursa foto: Pexels

De la prăjituri de orez la bețișoarele de legume, răspunsurile nutriționiștilor Clinicii Cleveland  te vor surprinde.  Ce faci când stomacul tău începe să se “plângă” de foame, la jumătatea după-amiezii sau chiar înainte de culcare? Potrivit health.cleveland.org, există 7 gustări pe care ar trebui să le ocolești.

Înainte de a vizita automatul, ca să-ți cumperi o gustare sau de a căuta în frigider gustări pe care le consideri sănătoase, îți recomandăm să citești, mai întâi, lista de mai jos.

1. Orice chipsuri coapte, doar îți cresc glicemia, fără să te sature

Sunt foarte procesate și, adesea, atât de sărace în grăsimi încât poți consuma cantități mari fără să te simți sătul. Acest lucru poate crește glicemia și poate provoca o creștere a insulinei, generând depozitarea grăsimilor.

2. Prăjiturile de orez, puțin sau deloc nutritive

Crezi că poți mânca multe dintre ele, deoarece au mai puține calorii. Dar prăjiturile de orez sunt, adesea, aromate artificial și sunt, de fapt, doar un carbohidrat puțin sau deloc nutritiv. Se recomandă să consumi o porție mică de ½ cană de orez brun. Este mult mai hrănitor și satisfăcător – și are mult mai puține calorii, în cele din urmă.

3. Covrigeii îți urcă glicemia și îți fac foame

Acești mici inducători în eroare sunt un „zero” nutritiv și nu fac altceva decât să-ți pună insulina și zahărul din sânge pe un roller coaster. Acest lucru, la rândul său, îți va face și mai foame.

4. Chipsurile de cartofi sunt calorii goale

Chipsurile de cartofi nu au nicio valoare nutritivă semnificativă, prin urmare sunt calorii goale, punct. De asemenea, sunt bogate în grăsimi și sărace în fibre și proteine.

5. Bețișoarele de legume, lipsite de fibre

Acestea sunt ca un lup îmbrăcat în blană de oaie. Oamenii cred că aceste gustări puternic procesate sunt sănătoase, deoarece sunt făcute din legume. Dar batoanele de legume sunt lipsite de fibre și proteine ​​și, practic, sunt lipsite de nutrienți. S-ar putea să aibă mai puține grăsimi decât chipsurile, dar de ce să nu mănânci, pur și simplu, mâncare adevărată? Înmoaie ardei gras crud, morcovi, castraveți, broccoli și roșii în hummus și veți obține mai puține grăsimi și mai mulți nutrienți.

6. Smoothie-urile cumpărate din magazin, bombă calorică

Smoothie-urile de casă pot fi pline de substanțe nutritive. Dar smoothie-urile cumpărate, chiar și de la cel mai bun magazin local de smoothie-uri sau magazin alimentar, sunt, adesea, pline de zahăr adăugat (adesea, din sucul de fructe) și calorii. Poți acumula 300-700 de calorii cu această „gustare” rapidă, care nu te va face să te simți sătul, așa cum ar trebui să facă o gustare bună.

7. Batoanele de granola/cereale pot fi pline de zahăr

Acestea sunt adesea deghizate în „batoane sănătoase” și pot conține cantități mari de zahăr, cu foarte puține proteine ​​și fibre.

Fii conștient de ingrediente și citește eticheta nutrienților. Așadar, înainte de a mânca ceva ce crezi că este sănătos, citește mai întâi eticheta și vezi ce primești cu adevărat. Acest obicei te va împiedica să mănânci o mulțime de alimente lipsite de beneficii nutriționale și încărcate cu sare, zahăr și grăsimi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *