Un expert în politici alimentare încearcă o dietă pe lună în 2024. Cele două pe care le recomandă până acum sunt sănătoase și ajută la slăbit

gavin wren, diete, politci alimentare Sursa foto: Pixabay/Paul Wren (colaj G4Food)

Gavin Wren, un expert în politici alimentare din Marea Britanie, experimentează diferite diete în fiecare lună din 2024 pentru a găsi cea mai potrivită dietă pentru el, transmite Business Insider. El evaluează fiecare dietă pe baza stării de spirit și a sănătății mintale, a ușurinței de a menține o viață socială și a raportului cost-eficacitate.

Wren a încercat diverse diete, inclusiv veganismul, Slimming World, postul intermitent, paleo și dieta mediteraneană. El subliniază faptul că dietele nu sunt universale și încurajează oamenii să găsească ceea ce funcționează pentru ei în mod individual. Potrivit acestuia, o dietă trebuie să fie echilibrată și durabilă pe termen lung.

Dietele sale preferate de până acum sunt vegană și mediteraneană. Cu dieta vegană, Wren s-a simțit fantastic, mai ales în a treia săptămână, având un nivel ridicat de energie și recuperându-se rapid după antrenamentele de triatlon. A fost, de asemenea, o fietă rentabilă, deoarece a preparat mese de la zero folosind leguminoase, linte și legume. Totuși, el spune că această dietă te limitează în societate, punându-te într-o situație ciudată în apropierea prietenilor care consumă carne.

Pe scurt:

  • O dietă vegană se bazează pe plante (cum ar fi legume, cereale, nuci și fructe) și pe alimente fabricate din plante. Veganii nu consumă alimente care provin de la animale, inclusiv produse lactate și ouă.
  • Dieta mediteraneană pune accentul pe alimentele pe bază de plante și pe grăsimile sănătoase. Cei care urmează acest plan alimentar consumă mai ales legume, fructe și cereale integrale. Uleiul de măsline extravirgin este principala sursă de grăsimi.

Ambele diete recomandate de Wren ajută la slăbit și sunt foarte bune menținerea unei greutăți normale, potrivit Healthline.

Dieta mediteraneană a fost, de asemenea, o experiență pozitivă pentru Wren, fiind ieftină, ușor de urmat și benefică pentru sănătatea mintală. El a apreciat natura în mare parte vegetariană a acesteia, care include fructe și legume proaspete, precum și componenta sa de stil de viață, care include socializarea și activitatea fizică. Cu toate acestea, este posibil ca experiența sa să fi fost influențată de faptul că se afla în vacanță în Italia, unde alimentele proaspete erau mai accesibile și mai ieftine, iar el s-a bucurat de vreme mai bună, mai multe activități sociale și mai puțin stres la locul de muncă.

Mesajul general al lui Wren este că experimentarea personală este esențială pentru a găsi dieta potrivită, deoarece răspunsurile individuale pot varia semnificativ. El subliniază importanța schimbărilor treptate către o alimentație mai sănătoasă, în acord cu sfaturile dieteticienilor. În general, explorarea sa subliniază faptul că succesul unei diete depinde de modul în care aceasta se potrivește stilului de viață și preferințelor personale.

Citește și: Dieta zilnică simplă și neprocesată a unui cercetător care studiază longevitatea / Deși este în principal vegetarian, profesorul consumă ocazional pește

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay/Paul Wren (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *