Oamenii de știință au descoperit secretul preparării unei cești de cafea perfecte

cafea Sursa foto: Pexels

Dacă nu ai reușit să-ți prepari o ceașcă de cafea la fel de bună ca cea pe care o cumperi de la cafeneaua ta preferată, nu îți pierde speranța. Pentru a te ajuta să devii propriul tău barista, și nu oricare, ci unul talentat, oamenii de știință tocmai au descoperit, potrivit marthastewart.com, secretul prepararii, acasă, a unei cesti de cafea perfecte: adăugarea de apă în boabe, înainte de a le măcina.

Studiul, care a fost publicat în revista Matter, a constatat că adăugarea de apă la boabele de cafea întregi, lucru ce crește aroma băuturii și reduce consumul de cafea irosit. Potrivit cercetărilor, măcinarea cafelei produce cantități mari de încărcătură statică. Adăugarea de apă reduce încărcarea în timpul măcinarii și promovează descompunerea particulelor.

Pulverizează apă peste boabele de cafea, înainte de a le măcina!

Pentru a obține concluziile lor, cercetătorii au măsurat cantitatea de electricitate statică produsă atunci când au măcinat diferite boabe de cafea prăjite care au avut diferite metode de procesare, culoare de prăjire și conținut de umiditate. Au pulverizat boabele cu diferite cantități de apă, înainte de a le măcina și a le prepara în espressor.

Cercetătorii au descoperit o corelație între electrificare și conținutul de apă, culoarea prăjirii și dimensiunea particulelor. Prăjirile mai ușoare au produs mai puțină sarcină, în timp ce prăjirile mai intense (care usucă mai mult boabele) s-au încărcat negativ și au produs o sarcină generală mai mare.

Vrei o cafea mai tare? Respectă regulile!

Apoi, cercetătorii au testat dacă măcinarea boabelor de cafea identice, peste care au adăugat apă a schimbat modul de preparare a espresso-ului. Când cercetătorii au comparat espresso făcut cu boabe de cafea care au fost măcinate cu sau fără apă, au descoperit că măcinarea cu apă a dus la un timp de extracție mai lung și obținerea unui preparat mai tare și mai aromat.

„Avantajul principal al adăugării de apă în timpul măcinarii este că puteți avea un pat de cafea mai dens, deoarece există mai puțină aglomerare”, a spus autorul principal al studiului, Christopher Hendon într-un comunicat de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *