Chinezii au început să cumpere prese de făcut ulei acasă după ce au aflat că o mare companie a transportat ulei în tancuri petroliere, fără a le curăța

ulei de gatit, china, sinograin, tancuri petroliere Mașină de făcut ulei acasă. (Sursa foto: Amazon.com)

O controversă legată de uleiul de gătit din China a determinat locuitorii să caute surse alternative de aprovizionare din cauza îngrijorărilor legate de siguranța alimentară, transmite CNBC.

Un scandal a izbucnit după ce presa a dezvăluit că Sinograin, o mare companie de stat, folosea tancuri petroliere pentru a transporta ulei de gătit fără a le curăța între încărcări.

Mulți au început să își facă propriul ulei cu mașini de presat ulei de uz casnic, provocând o creștere a vânzărilor și a căutărilor online pentru aceste dispozitive. Vânzările din perioada 5-12 iulie au crescut de patru ori față de perioada anterioară scandalului, după cum a raportat JD.com.

Se pare că această practică este comună în industria transporturilor maritime. Lichidele alimentare și cele chimice sunt adesea transportate în aceleași nave, fără o sterilizare corespunzătoare, pentru a fi reduse costurile.

Problema a provocat temeri în rândul consumatorilor chinezi, amintind de scandalul laptelui contaminat cu melamină din 2008 din China, care a dus la creșterea achizițiilor de lapte praf pentru copii din străinătate. Unii consumatori se gândesc acum să cumpere ulei importat sau să călătorească în locuri precum Hong Kong pentru opțiuni mai sigure.

Guvernul chinez a lansat o anchetă și a promis pedepse stricte pentru cei responsabili.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Mașină de făcut ulei acasă. (Sursa foto: Amazon.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *