România a importat în primele șase luni ale anului fructe și legume proaspete din Turcia în valoare de peste 162 de milioane de dolari

romania, turcia, fructe, legume Sursa foto: G4Food

În perioada ianuarie – iunie 2024, Turcia a exportat în România fructe și legume proaspete în valoare de 162,2 milioane de dolari, transmite Rador Radio România.

Țara către care Turcia și-a crescut cel mai mult exporturile în această perioadă a fost România. Sectoarele energiei şi construcţiilor îşi menţin locurile de frunte în cadrul exportului realizat de Turcia în România.

Potrivit datelor Camerei Exportatorilor din Turcia, în prima jumătate a anului, exporturile Turciei către România au crescut cu 856,8 milioane de dolari faţă de perioada similară a anului trecut.

În prima jumătate a anului, firmele din Istanbul au realizat cele mai multe exporturi în România, de 2,1 miliarde de dolari. Orașul a fost urmat de Bursa cu 401,3 milioane de dolari, Kocaeli cu 375,8 milioane de dolari, Hatay cu 190,1 milioane de dolari și Izmir cu 106,6 milioane de dolari.

După România, creşteri importante ale exporturilor au fost înregistrate către Irak, cu 739,2 milioane de dolari, Olanda cu 714,1 milioane dolari, SUA cu 453,4 milioane de dolari şi Italia, cu 374,9 milioane de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *