Cafeaua de dimineață, remediul natural împotriva constipației. De ce acționează ca un laxativ

laxativ, constipatie, cafea Sursa foto: Pixabay

De ani de zile, cafeaua a fost obiectul și subiectul multor studii asupra proprietăților sale. În urma acestora, specialiștii în nutriție și sănătate pot face lista beneficiilor pe care le oferă cafeaua pe multiple planuri. Și nu doar gustul și aroma o fac una dintre cele mai consumate băuturi din lume, ci și toate efectele benefice pe care le poate avea asupra organismului. Astăzi vom discuta despre un atribut mai puțin cunoscut, dar foarte interesant. Proprietățile laxative ale cafelei.

Statisticile arată că 10% și 20% din populația generală suferă de constipație cronică. În timp ce Europa se înscrie în media generală, populația Americii care suferă de această afecțiune ajunge până la 33%.

Constipația, așadar, este o problemă de sănătate comună care afectează un segment semnificativ al populației, având un impact considerabil asupra calității vieții persoanelor afectate. Cafeaua este un laxativ la îndemână, pe care oamenii îl beau cu plăcere.

De ce cafeaua acționează ca un laxativ natural?

Când oamenii suferă de constipație, există alimente care devin soluția perfectă. Mai ales dacă sunt ușor accesibile și plăcute la gust. În cazul cafelei, aceasta este recomandată datorită reflexului gastrocolic, adică efectului pe care îl produce atunci când o bei, afirmă blogul Cafe1820 . Cafeaua “trezește” stomacul și începe să-l contracteze în mod natural și fără durere. Acest lucru permite persoanelor să simtă nevoia de a merge la baie. În plus, se cunosc și alte beneficii, cum ar fi:

  1. Favorizează contracțiile musculare ale intestinului gros O ceașcă de cafea dimineața, de preferință fără zahăr sau îndulcitor, este doza ideală pentru a stimula stomacul. Aceasta provoacă producerea de acizi biliari, care ajută la o digestie optimă și favorizează enzimele care descompun grăsimile în acizi grași.
  2. Acțiunea sa diuretică ajută la combaterea constipației Acesta este principalul motiv pentru care nu trebuie să se depășească doza de cafea. De aceea, o ceașcă este suficientă pentru a stimula și a beneficia de proprietățile sale diuretice, care pot înrăutăți simptomele dacă se consumă în exces. Aceasta deoarece cafeaua nu rămâne în organism, ci se degradează, ceea ce determină urinarea frecventă pentru a o elimina. Cu alte cuvinte, cu cât bei mai multă cafea, cu atât mai des vei merge la toaletă.

Combinația cafea cu zahăr sau lapte are același efect?

Răspunsul este nu. Totuși, nu înseamnă că nu are niciun efect, ci doar că stimulează zona intestinală mai lent.

Cafeaua decofeinizată are și ea efect laxativ?

În cazul cafelei decofeinizate se întâmplă același lucru ca în situația în care pui lapte sau zahăr în cafeaua normală., Adică poți beneficia de efectele sale, dar corpul tău va avea nevoie de mai mult timp pentru a asimila substanța. Totuși, o preferi pe aceasta, din motive de gust sau restricții de sănătate, trebuie să știi că și ea te va ajuta în lupta cu constipația. Dacă o poți bea însă fără zahăr și să o potențezi și cu puțină scorțișoară pudră, ar putea fi o combinație perfectă.

Află mai multe despre consumul de cafea aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *