Ceara de albine are proprietăți mai puțin știute: tratează afecțiunile pielii, calmează durerile și are efect antiinflamator

ceara de albine trateaza pielea si durerile si inflamatiile Sursa foto: Pexels

Ceara de albine este un produs realizat din fagurele albinelor. Albinele lucrătoare secretă ceară din opt glande speciale de ceară de pe partea inferioară a abdomenului lor. CEara proaspăt secretată este sub formă lichidă, apoi se întărește rapid, pe măsură ce se răcește. Practic, ele își construiesc fagurii din ceară de albine și umplu forma hexagonală cu miere și puiet.

Ceara de albine aduce organismului uman o seamă de beneficii, ea având proprietatea de a trata infecțiile dermatologice, inclusive pe cele fungice dar, și de a reduce durerile și inflamațiile, articulare sau musculare.

Ceara de albine luptă împotriva stafilococului auriu și a candidei

În general, dermatitele și eczemele se vindecă după un tratament cu un amestec preparat din ceară de albine și ulei de măsline. De asemenea, acest amestec are efect și în diminuarea psoriazisului.

Mai mult, specialiștii de la Centrul Medical Specializat din Dubai și Laboratoarele de Cercetare Medicală Islamic Establishment for Education au făcut un studiu în urma căruia au concluzionat că aceste amestec, de ceară de albine și ulei de măsline ar avea efect și în inhibarea stafilococului auriu și a candidei, în afectarea dermatologică.

De asemenea, același amestec hidratează pielea și previne formarea vergeturilor. Explicația este că ceara de albine conține vitamina A, care este utilă în producția de colagen. Pentru a obține acest efect trebuie să combinați ceară de albine cu lăptișor de matcă, unt de shea și de cocos și uleiul de sâmburi de struguri.

Calmează durerea și tratează inflamațiile

Amestecurile din ceară de albine și ulei de măsline pot ameliora dureri articulare sau musculare. De asemenea, au și ușoare efecte antiinflamatoare, efecte confirmate de un studiu publicat în Jurnalul Coreean de Medicină Internă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *