Nu cred că există pe lume o mâncare să îmi redea atât de deplin gustul de vacanță, de mare și soare. Stau pe malul Mediteranei, în Spania, de ceva ani și din când în când tot mi-e dor de Grecia. Acolo marea e mai albastră și tot acolo au rămas și amintirile mele din tinerețe. Pe străduțele din Plaka, în jurul Acropolei. Acolo seara se aprind luminile, se întind terasele și acordurile muzicii grecești se aud pretutindeni.
În orice seară m-am așezat la masă în Grecia, primul lucru pe care l-am comandat a fost o salată grecească.
De multe ori am preparat-o fiind acasă și de fiecare dată s-a golit castronul în cinci minute.
Ingrediente:
3 roșii coapte, dulci, mari sau mai mult dacă sunt micuțe
O jumătate de ardei roșu sau verde
3 castraveți mici sau o jumătate mare
O jumătate de ceapă dulce
Un pumn de măsline Kalamata (negre)
Brânză feta sau telemea (din belșug)
Ulei de măsline
Piper, busuioc proaspăt sau uscat.
Se taie toate ingredientele în cubulețe, se adaugă măslinele, piperul, busuiocul mărunțit și uleiul. Și gata!
Eu îi pun niște pan con tomate lângă (fac un fusion greco-spaniol) 😊 și asta-i cina de vineri seara.
Poftă bună!