Rețetele Juanitei: Idei pentru o cină rapidă din câteva ingrediente. Tartar de somon

WhatsApp Image 2024-06-08 at 19.13.28

Cum e sâmbătă și foarte cald nu prea ai vrea să dai drumul la foc în bucătărie. Îți propun un tartar de somon care se face repede și e o cină cu proteine și grasimi sănătoase.

Ingrediente pentru două persoane:

  • 200 grame somon crud (decongelat);
  • O legătură de ceapă verde (merge și o ceapă mică dulce);
  • O lingură de capere (tăiate foarte mărunt);
  • 4-5 linguri de sos soia (după gust);
  • Ardei iute (dacă vă place, tăiat foarte mărunt);
  • 1 avocado ajuns la maturitate;
  • Zeama de la jumătate de lămâie mică, piper, coriandru verde sau uscat.

Se curăță somonul de piele, dacă are, se taie în cuburi de dimensiunea unghiei mici. La fel și avocado. Se toacă fin partea albă din ceapă, caperele și ardeiul iute foarte, foarte marunt. Se amestecă toate într-un castron, iar deasupra se pun sosul de soia, zeama de lămâie, piperul și coriandrul.

IMPORTANT! Peștele crud tip somon, ton sau pește spadă, pot conține un vierme extrem de dăunător organismului uman. Dacă îl cumpărați proaspăt și îl consumați neprelucrat termic este obligatoriu să îl congelați pentru câteva zile și să îl decongelați înainte de utilizare. Astfel viermele anisakis va fi anihilat.

Dacă nu ai capere, poți pune un castravecior murat, bine stors de zeamă și tocat foarte mărunt sau o legumă crocantă, de exemplu, 1-2 ridichi. Eu n-am avut ardei iute și am pus două linguri de ulei de măsline picant.

Avocado trebuie să fie copt, moale, iar când îl tăiați să aibă o culoare verde frumoasă. Dacă aveți o formă din aceea rotundă pentru un plating mai profesional, va arata mai bine. Eu n-am găsit-o pe a mea. Merge cu câțiva crackerși sau 1-2 feliuțe de pâine prăjită. Se consumă imediat pentru ca avocado să nu se oxideze.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *