IL TACCHINO este primul concept de restaurante Premium Fast Casual dezvoltat integral în România și este un model de business 100% românesc. În următorii 2 ani, compania și-a propus să investeasc peste 3 milioane de euro în deschiderea a 8 obiective noi în București.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
“IL TACCHINO este singurul concept de restaurant cu servire rapidă din România, în care mâncarea rapidă înseamnă prospețime totală: zero congelatoare, zero friteuze și preparate gătite la comandă, în 6–8 minute. Înainte de deschiderea primei locații din aprilie 2025 am lucrat aproape un an la dezvoltarea brandului și la pregătirea modelului de business”, a declarat Bogdan Irina, fondatorul IL TACCHINO, într-un comunicat trimis redacției.
Investiția în lansarea IL TACCHINO, care a inclus amenajarea primelor două locații și a bucătăriei centrale, alături de dezvoltarea brandului, a conceptului și a promovării inițiale a depășit 1 milion de euro.
Piața europeană a restaurantelor fast casual depășește 35 miliarde euro
Modelul de business înglobează procese standardizate și o infrastructură complexă, integrată, cu soluții IT care permit monitorizarea în timp real a fluxurilor de producție.
“Am construit IL TACCHINO ca un concept Premium Fast Casual, cu o poziționare puternic diferențiată și pregătit, încă de la început, pentru scalare internațională. Primele două locații au validat modelul de business iar conceptul și produsele au fost apreciate de clienți, motiv pentru care vom accelera extinderea”, a adăugat Bogdan Irina.
Segmentul Premium Fast Casual – poziționat între fast-food și casual dining – este unul dintre cele mai dinamice la nivel mondial.
Conceptul fast casual, poziționat între fast-food și restaurantul clasic , este relativ nou pe piața locală, dar cu o evoluție rapidă, la nivel global. Potrivit Euromonitor, piața europeană a restaurantelor fast casual depășește 35 miliarde euro, iar IMARC Group estimează că piața globală a depășit 220 miliarde USD în 2024, cu o creștere medie anuală de 10%.
Toate preparatele sunt gătite în câteva minute
Toate preparatele din meniul IL TACCHINO sunt gătite la comandă, în câteva minute, pe plite cromate, folosind unt ghee și ulei de avocado, din ingrediente proaspete și piept de curcan românesc niciodată congelat, marinat lent, fără aditivi sau conservanți.
Conceptul demonstrează că un restaurant rapid poate fi și sănătos, și gustos, iar clienții nu mai trebuie să aleagă între calitate și viteză.
Rețetele sunt dezvoltate de Executive Chef Marius Alexa, care are peste zece ani de experiență în bucătării profesionale și a coordonat peste 500 de evenimente culinare.
Mâncarea, o fuziune de inspirații internaționale: indiană, mexicană, japoneză și mediteraneană
Sub îndrumarea sa, meniul IL TACCHINO aduce o fuziune de inspirații internaționale – Indiană, Mexicană, Japoneză și Mediteraneană – reinterpretate cu ingrediente locale și o proteină centrală mai rar folosită în formate rapide: piept de curcan, cu mai puțin de 1% grăsimi și conținut ridicat de proteine.
Dincolo de alimentația sănătoasă, compania promovează o abordare responsabilă față de mediu: folosirea de sisteme avansate de filtrare a apei (apa este oferită gratuit clienților), servire în veselă ceramică precum și ambalaje exclusiv biodegradabile, provenite din surse sustenabile – hârtie obținută din frunze căzute, bambus și trestie de zahăr.
Cât despre sloganul IL TACCHINO, acesta este și el extrem de sugestiv: “Healthier. Tastier. Yes! You Can Have It All!”

Sursa foto: Il Tacchino





