O profesoară de limba română din Spania a organizat o masă la școală, unde a dus chiftele românești.
Au și spaniolii albondigas (chiftele) pe care le prepară cu sos de roșii și ardei, dar chiftelele lor sunt mai altfel. N-au usturoi, nici verdeață și parcă sunt mai fade.
Delia Burcea a pus pe masă pârjoale cum numai la noi se fac, iar copiii au gustat și au mai cerut o porție. „Am fost surprinsă, ne spune ea, când, în ultima zi de școală, am organizat o masă românească și am invitat copiii să servească. Printre felurile de mâncare am avut și chifteluțe. Au avut un succes fantastic, pentru că seamănă cu albondigas (chiftelele) lor. Și atunci ei au venit și au probat, le-a plăcut”.
Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Montaj video: Sergiu Ioana.
Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.

Foto: G4Food





