Pentru un mic dejun mai pe răsfăț sau un dulce mai puțin dulce acest pahar cu trei straturi este ideal. Îl putem face cu orice tip de fructe crude sau coapte/gătite/compot, dar merele sunt perfecte în această perioadă când este sezonul lor. Vor umple casa de aromă de măr copt și scorțișoară și vom avea un desert simplu și rapid, dar delicios.
Ingrediente pentru 2 pahare
Pentru acest desert vei avea nevoie de doar patru ingrediente, din care vor rezulta trei starturi cu trei texturi diferite.
Pentru startul de mere, coacem 2 mere medii (dulci-acrișoare), pe care le curățăm de coajă și cotor și le tăiem în cubulețe, apoi le amestecăm cu 1 linguriță plină de scorțișoară pudră și, opțional, o mână de nuci tocate sau stafide (eu n-am pus nici nuci nici stafide că am mofturoși în casă).
Pentru stratul crocant de la bază folosește aproximativ 50 g de ovăz (fulgi mari) sau biscuiți (digestivi, simpli sau pișcoturi), pe care îi rupi cu mâna în bucățele cât unghia de la degetul mic. Să vă spun că eu am folosit niște biscuiți pentru bebeluși, fără zahăr și fără ulei rafinat? Perfect a ieșit!
În final, pentru stratul cremos, ai nevoie de aproximativ 200 de g de iaurt grecesc (recomandat, cel cu minim 10% grăsime, pentru o textură bogată). Pentru o variantă mai dulce, poți înlocui iaurtul cu cremă de vanilie.
Asamblează desertul cu mere în pahar
Folosește pahare cât mai estetice sau un borcane de sticlă mai special (din tipul cu capac atașat).
Stratul 1: Așază amestecul crocant pe fundul paharului.
Stratul 2: Adaugă un strat generos de iaurt/cremă de vanilie.
Stratul 3: Pune un strat consistent de mere coapte răcite și eventual un extra de praf de scorțișoară.
Se servește imediat sau se lasă la frigider pentru câteva ore pentru ca aromele să se îmbine perfect. Când îl mănânci încearcă să iei în linguriță din toate cele trei straturi pentru a te bucura de un gust complet.
Poftă bună!

Foto: G4Food





