VIDEO FOTO | Ce feluri de carne „exotică” am testat într-un restaurant din munți, la granița între Spania și Franța/ Bizon, crocodil sau cangur sunt servite alături de carne de vită din regiune

carne exotica Foto: G4Food

Dacă majoritatea restaurantelor spaniole se mândresc cu pește proaspăt sau carne iberică de calitate, Restaurantul Indecente din capitala Aran-ului, în Spania, merge mai departe și surprinde printr-un meniu cu adevărat unic: carnea exotică. Într-un spațiu rustic, ce pare dedicat mai mult mâncării tradiționale, clienții descoperă arome rare și gusturi spectaculoase, greu de găsit în altă parte.

Carne cum rar întâlnești

Secțiunea „carne exotică” din meniu este o adevărată provocare pentru gurmanzi.

carne exotica
Foto: G4Food

Găsești preparate pe bază de cangur, zebră, crocodil, piton, dar și bizon ori o degustare din toate (foto).

carne exotica
Foto: G4Food

Ceea ce am și ales. Cărnurile sunt gătite pe grătar, atent selecționate și pregătite astfel încât să-și păstreze gustul autentic. Sincer nu m-au dat pe spate și m-aș fi așteptat și la o servire mai puțin tradițională. Parcă eram la Șura Dacilor. Bizonul evident a fost favorit, dar important este că am testat și am încercat gusturi noi.

De unde vine carnea exotică

Ce mi s-a părut „interesant”, ca să nu zic ciudat, cutiile cu furnizorii diferitelor cărnuri erau „afișate”, dar personalul restaurantului destul de discret în a da referințe despre carnea exotică. Sper să nu fi fost doar pui vândut drept piton.

carne exotica
Foto: G4Food

Dar ca și concluzie generală, mâncarea n-a fost rea, senzația de „exotic” chiar a existat și nici prețul nu ne-a rupt: 45 de euro un platou de degustare cu foarte multă carne.

Citește și

VIDEO Valea Aranului – Episodul 1: Ce au în comun Munții Anzi, Pirinei și Ghidul Michelin? Un restaurant peruan. Proprietarul e un cuplu peruano-român care a ajuns din întâmplare să se ocupe de gastronomie

VIDEO | De la Sarmale la Tapas | În Pirineii spanioli se fac „sarmale” cu varză proaspătă și carne prăjită / Sunt o delicatesă transmisă din generație în generație / Au devenit cunoscute în special în zonele cu mulți imigranți de origine română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *