Există anumite combinații de fructe care pot fi toxice și ar trebui evitate, potrivit healthshots.com, mai ales atunci când pregătești o salată. Iată ce trebuie să știi despre acestea.
Cum afectează combinațiile nocive de fructe organismul tău?
Deși fructele sunt foarte nutritive și bogate în vitamine și minerale, anumite combinații pot avea un impact negativ asupra sistemului digestiv și sănătății generale. Fructele pot fi clasificate în funcție de proprietățile lor: acide, cu un conținut ridicat de apă, dulci și neutre. Mulți oameni au obiceiul de a tăia toate fructele și legumele disponibile și de a le combina într-un bol, pentru o masă sănătoasă. Totuși, această practică poate duce la probleme digestive și chiar la afecțiuni cronice serioase, avertizează nutriționistul Swathi Reddy.
1.Nu combina pepenii cu alte fructe
Pepenii, indiferent dacă sunt galbeni sau verzi, ar trebui consumați separat. Aceste fructe au un conținut ridicat de apă și se digeră mult mai rapid decât altele. Combinarea lor cu alte fructe poate împiedica digestia corectă.
2. Evită combinarea fructelor cu amidon cu cele bogate în proteine
Fructele cu amidon, cum ar fi bananele verzi, nu ar trebui combinate cu fructe bogate în proteine, precum guava, avocado, kiwi, caisele uscate sau murele. Organismul necesită un mediu acid pentru a digera proteinele și unul alcalin pentru amidon, ceea ce poate crea conflicte digestive.
3. Nu combina fructele acide cu cele dulci
Fructele acide și sub-acide (cum ar fi grepfrutul, căpșunile, merele, rodiile și piersicile) nu ar trebui combinate cu fructe dulci (cum ar fi bananele și stafidele). Această combinație poate cauza probleme digestive, greață, acidoză și dureri de cap.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
4.Evită combinarea papayei cu lămâia
Această combinație, aparent inofensivă, poate cauza dezechilibre ale hemoglobinei sau anemie. Este foarte periculoasă pentru copii și ar trebui evitată.
Fructe și legume – niciodată împreună!
Nu combina fructele cu legumele, în salate, deoarece conținutul ridicat de zahăr din fructe poate afecta procesul digestiv al legumelor. De exemplu, portocalele și morcovii sunt o combinație de evitat pentru a proteja sănătatea digestivă.
Deși fructele sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina C, acid folic și antioxidanți esențiali, este important să consumi aceste alimente în combinații potrivite pentru a evita problemele digestive sau alte riscuri pentru sănătate. Ca regulă generală, orice exces, chiar și în cazul fructelor, poate fi dăunător.