Unul dintre cei mai mari fermieri din România, libanezul Jihad El Khalil, scapă de dosarul de evaziune fiscală, evaluată la 30.000.000 de euro; decizia a fost luată de DIICOT și confirmată recent de Tribunalul București

Unul dintre cei mai mari fermieri din România, libanezul Jihad El Khalil, scapă de dosarul de evaziune fiscală, evaluată la 30.000.000 de euro; decizia a fost luată de DIICOT și confirmată recent de Tribunalul București Unul dintre cei mai mari fermieri din România, libanezul Jihad El Khalil, scapă de dosarul de evaziune fiscală, evaluată la 30.000.000 de euro; decizia a fost luată de DIICOT și confirmată recent de Tribunalul București

Cum a reușit marele client al Administrației Domeniilor Statului să facă evaziune fiscală în valoare de 30.000.000 de euro? Asociat cu mai mulți afaceriști libanezi și români, Jihad ar fi importat, în 2010 și 2011, cereale din Turcia și Liban, apoi le-ar fi revândut în alte țări din afara Uniunii Europene, susținând că sunt produse în fermele diin România și obținând astfel deduceri ilegale de TVA, după cum arată publicația G4Media, care a informat în premieră că libanezul a scăpat recent de dosarul de evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT au anunțat în august 2012 că ”împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale”.

După aproape 8 ani, iată, cetățeanul român de origine libaneză, care deține Maria Group, având în protofoliu și Agro Cîrnogi, scapă basma curată, împreună cu asociatul său, Laoun Youssef, tot libanez, și ceilalți acuzați.

Omul de afaceri libanez, proprietar al Agro Chirnogi şi al grupului Maria, cu sediul în județul Călărași, ar fi plătit 2,5 milioane de euro, adică o mică parte a prejudiciului iniţial estimat la 30 de milioane de euro, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. În plus, o parte a probatoriului ar fi picat, fiind administrat cu SRI, iar alte fapte nu ar fi putut fi probate.

Jihad El Khalil, sursa Rise Project

Tribunalul a luat decizia pe 13 februarie acest an, iar DIICOT pe data de 2 octombrie 2019. DIICOT a clasat dosarul după o anchetă de 7 ani.

Citiți articolul integral pe siteul G4Media

sursa foto cover europafm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *