Unităţi de catering din Buzău, sancţionate deoarece nu au păstrat probe din felurile de mâncare servite

catering, buzau, sanctiuni, probe Sursa foto: Angelo Gilardelli | Dreamstime.com

Inspectorii de sănătate publică din Buzău atrag atenţia cu privire la neregulile pe care le-au descoperit în timpul controalelor la unităţile de catering, printre ele regăsindu-se aspecte referitoare la nerespectarea obligaţiei de păstrare a unei probe din felul de mâncare servit sau neefectuarea operaţiunilor de curăţenie, transmite Agerpres.

Pe parcursul lui 2023 şi în primele cinci luni ale acestui an, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a organizat verificări la unităţile alimentare din domeniul catering.

„Au fost efectuate un număr de 45 controale în anul 2023 şi 9 în anul 2024. Au fost constatate următoarele neconformităţi: neasigurarea dotării şi aprovizionării unităţii alimentare cu ustensile şi materiale specifice pentru curăţenie şi dezinfecţie; nerespectarea în unităţile de alimentaţie publică a obligaţiei de a păstra câte o probă din fiecare fel de mâncare servit timp de 48 de ore; neefectuarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru; neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice din dotare; neîntreţinerea şi nefolosirea în permanentă stare de curăţenie a echipamentului de lucru şi de protecţie utilizat de către personalul angajat; nerespectarea ritmicităţii acţiunilor de combatere a insectelor şi rozătoarelor vectoare şi producătoare de disconfort în unităţi de orice tip”, au transmis, pentru Agerpres, reprezentanţii DSP Buzău.

Controalele desfăşurate au fost urmate de stabilirea unor măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi sancţiuni contravenţionale.

„Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat 22 sancţiuni, din care 11 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în cuantum de 20.400 lei”, a transmis sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *