Un adolescent de 17 ani şi-a prins braţul într-o presă de balotat. Cazul redeschide discuția despre siguranța activității în agricultură pentru minori

accident agricol, minor, adolescent, accident, presa de balotat, Mureș, Sursa foto: Pexels

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, miercuri, că a fost deschis un dosar de cercetare penală în cazul unui tânăr de 17 ani care a suferit răni grave după ce şi-a prins un braţ într-o presă de balotat folosită pe un teren agricol, fiind sesizată în acest sens şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, transmite Agerpress.

“La data de 9 iulie 2024, în jurul orei 20,00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Zau de Câmpie a fost sesizat, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că, pe un teren agricol din localitatea Moruţ, a avut loc un accident, respectiv o persoană şi-ar fi prins braţul într-un utilaj agricol. La faţa locului s-a stabilit că aspectele sesizate se confirmă, un tânăr de 17 ani suferind un accident în cadrul căruia braţul său drept a fost prins de o presă de balotat. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate (…). În continuare, pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul, poliţiştii desfăşoară cercetări sub supravegherea unităţii de parchet competente, în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă”, a informat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au precizat că au sesizat cu privire la acest caz şi DGASPC Mureş.

Pentru eliberarea braţului tânărului din presa de balotat au intervenit pompierii militari de la Secţia Sărmaşu cu un echipaj de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi un echipaj medical din cadrul SAJ Mureş.

Victima a fost preluată de către elicopterul SMURD şi transportată la UPU Târgu Mureş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *