Căpșunile sunt renumite pentru faptul că se strică rapid, dar dacă sunt depozitate corect în frigider, le poți face, potrivit express.co.uk, să reziste mult mai mult.
Căpșunile sunt o gustare sănătoasă excelentă de păstrat în frigider. Când ți-e poftă de o gustare dulce și sănătoasă, căpșunile coapte sunt o alegere excelentă. Totuși, este bine cunoscut faptul că aceste fructe populare nu rămân intacte mult timp.
Absorbția excesului de umiditate, secretul păstrării căpșunilor
Deseori, între momentul achiziționării fructelor și cel în care, la deschiderea frigiderului, le găsiți moi sau mucegăite, trec doar câteva zile. Totuși, experții spun că există un truc, puțin cunoscut, care le va menține proaspete „timp de săptămâni”, oferindu-ți mai mult timp să le savurezi, ca atare, sub formă de piure, în smoothie-uri sau în alte moduri preferate.
Experții de la compania de gestionare a deșeurilor, Wheeldon Brothers, din UK, subliniază că, datorită conținutului ridicat de umiditate al căpșunilor, acestea trebuie depozitate într-un anumit mod, pentru a nu mucegăi.
Prin absorbția excesului de umiditate, poți preveni alterarea fructelor, iar metoda este extrem de simplă.
Păstrează căpșunile într-un borcan căptușit cu hârtie
O metodă practică constă în plasarea căpșunilor, nespălate, într-un borcan de sticlă, căptușit cu hârtie de bucătărie de calitate.
Aceasta absoarbe umiditatea, principala cauză a mucegaiului și deteriorării căpșunilor.
Prin verificarea și înlocuirea hârtiei de bucătărie, după nevoie, căpșunile pot rămâne proaspete și fără mucegai până la două săptămâni, mult mai mult decât durata lor obișnuită în frigider.
Alte ponturi pentru păstrarea căpșunilor
Dacă intenționezi să consumi căpșunile curând, este important să le clătești pentru a îndepărta murdăria.
Înainte de a face acest lucru, sortează-le și elimină fructele mucegăite, deoarece umezeala este principalul dușman. Dacă o căpșună mucegăită atinge alte fructe, și acestea vor mucegăi.
După ce ai îndepărtat fructele deteriorate, poți așeza un șervețel de hârtie în recipientul original sau într-un recipient de sticlă, pe care apoi să-l pui în frigider.
Când ești gata să le mănânci, pune căpșunile într-un bol cu o linguriță de sare și acoperă-le cu apă. Lasă-le să stea cinci minute, apoi clătește-le și usucă-le. Acest proces nu va afecta gustul căpșunilor.