Trucul unui faimos șef spaniol care transformă orice bulion din magazin într-un sos de roșii rafinat/ Rețeta lui Ferran Adrià

sos rosii Colaj G4Food/ Telefonica/ Unsplas

Celebrul bucătar spaniol Ferran Adrià a dezvăluit un truc care îmbunătățește calitatea unui produs obișnuit din magazin, transformându-l într-o adevărată delicatesă gourmet cu doar trei ingrediente.

Cine este Ferran Adrià?

Ferran Adrià este recunoscut pe scară largă ca unul dintre cei mai inovatori bucătari ai gastronomiei moderne și a fost considerat de mulți experți drept unul dintre cei mai buni bucătari din istorie. Abordarea sa revoluționară la El Bulli, faimosul său restaurant, i-a adus numeroase stele Michelin și un loc de frunte în lumea gastronomiei de lux. Adrià este cunoscut pentru trucurile de gătit accesibile pe care le împărtășește și pe care oricine le poate încerca acasă, iar metoda sa pentru a îmbunătăți gustul sosului de roșii de la supermarket este un exemplu perfect de cum să adaugi o notă de rafinament unui produs de bază, arată Rețete pentru Thermomix.

Ingrediente

Spre deosebire de alte recomandări complicate ale bucătarilor, trucul lui Ferran Adrià se bazează pe ingrediente simple pe care majoritatea oamenilor le au în bucătărie. Ai nevoie de smântână pentru gătit, piper negru și oregano proaspăt, plus câteva linguri de ulei de măsline extravirgin și astfel sosul de roșii la borcan devine un sos cremos și plin de savoare.

Preparare

Pune la fiert sosul de roșii și ai grijă să nu se ardă. Când începe să fiarbă, adaugă-i smântână de gătit, câte puțin, amestecând continuu, până capătă o textură cremoasă. Pune piper proaspăt măcinat, cât îți place, dar ține cont că acest ingredient adaugă multă savoare preparatului. Poți adăuga la final oregano uscat sau pune de la început în sosul de roșii oregano proaspăt.

De aici încolo folosește sosul de roșii la orice dorești, paste, orez, carne, chiftele etc simplu sau însoțindu-l de măsline, capere etc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *