67% dintre americanii din generaţia Z fac schimbări în stilul de viaţă curent pentru a compensa inflaţia. Anularea ieșirilor la restaurant sau alimente mai ieftine sunt printre opțiuni

tineri, americani, SUA, cheltuieli, restaurant,magazine Sursa foto: Unsplash

Mitul adolescentului american care servește cafele încă de pe băncile școlii pentru a se întreține în facultate este pe cale să se destrame. Un raport recent realizat de Bank of America, publicat miercuri şi citat de Reuters prezintă o situație îngrijorătoare.

Dintre cei chestionaţi, 67% fac schimbări în stilul de viaţă pentru a compensa cheltuielile de trai în creştere. Schimbările includ un mai judicios calcul al cheltuielilor curente, reducerea meselor la restaurant, rămânerea acasă în loc să participe la evenimente şi cumpărăturile la magazine mai ieftine.

În plus, americanii din generaţia Z se bazează tot mai mult pe părinţi pentru susţinerea cheltuielilor lor, pe fondul crizei inflaţiei. 46% dintre ei au nevoie de asistenţă financiară din partea părinţilor şi a familiilor lor, transmite News.ro.

Respondenţii au fost chestionaţi în aprilie şi mai, sondajul fiind ponderat pentru a îndeplini criteriile naţionale de referinţă ale populaţiei, inclusiv sexul şi rasa.
Sondajul a arătat că 46% dintre tineri nu erau pregătiţi să economisească pentru pensie şi 40% nu erau pregătiţi să înceapă să investească în următorii cinci ani. ”Când vorbesc cu tinerii, în special cu generaţia Z, le spun să stabilească un buget şi să-l respecte”, a spus Holly O’Neill, preşedintele Bank of America.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *