Cătălina Bîtcă este o tânără care a venit din Republica Moldova pentru a studia în Capitală. Ea stă la cămin, lucrează și îi place să gătească. Studenta preferă mâncarea pregătită de ea.
Părinții Cătălinei îi trimit mâncare printr-un autocar, practică întâlnită și în rândul altor studenți. Întrebată ce preferințe culinare are ca student, Cătălina a declarat că preferă „ce se poate găti rapid”.
Tânăra recunoaște că au existat momente în care a făcut risipă de mâncare. Alimentele pe care le consumă sunt cumpărate ori de la Lidl, ori din piață. Acestea sunt locurile pe care Cătălina le frecventează pentru a-și achiziționa cele necesare de mâncare.
Cătălina este atentă atât la preț, cât și la calitate și încearcă să creeze un echilibru între acestea.
Cumpărăturile alimentare le face de trei sau patru ori pe săptămână. Tânăra preferă alimentele proaspete, în locul celor congelate sau semi-preparate.
Alcoolul nu reprezintă o prioritate pentru ea, ci mâncarea este cea pe care își cheltuiește Cătălina banii.
10% din mâncarea pe care o mănâncă Cătălina în timpul unui an universitar este gătită de mama sa.
Cătălina, de cele mai multe ori, nu respectă orele pentru mesele principale ale zilei.
Tânăra ne spune că are și un aliment pe care încearcă să-l evite. Aceasta râde și ne spune că e vorba despre ceapă.
Bugetul la care se limitează Cătălina este 350 de lei pe săptămână. „Ar fi mai puțin dacă aș avea timp să gătesc”, a mai adăugat studenta.
Sursa foto: Taras Bodnar | Dreamstime.com