STUDIU: Petrecerea de mai mult timp într-un cadru natural te poate face să mănânci mai sănătos

studiu, natura, alimente, sanatate Sursa foto: Pixabay

Petrecerea de timp într-un cadru natural poate determina oamenii să ia decizii sănătoase în ceea ce privește stilul de viață, mai ales când vine vorba de alimentație, potrivit unui nou studiu, transmite The Focus.

Cercetarea, realizată de Institutul European de Administrare a Afacerilor, cunoscut și sub numele de INSEAD, a constatat că petrecerea timpului într-un cadru natural tinde să îi determine pe oameni să facă alegeri alimentare mai sănătoase imediat după aceea.

Publicat în revista Communications Psychology, studiul a sugerat că „petrecerea timpului într-un cadru natural, cum ar fi plimbarea într-un parc (față de străzile orașului) sau simpla vizionare de verdeață în afara ferestrei (față de o priveliște urbană), îi determină pe oameni să facă alegeri alimentare mai sănătoase după aceea”.

Pentru a investiga legătura dintre activitatea în aer liber și alimentația sănătoasă, INSEAD a luat o mulțime de participanți și i-a împărțit în două grupuri. Un grup a fost rugat să facă o plimbare de 20 de minute printr-un parc, în timp ce celălalt a mers pe străzile aglomerate din centrul Parisului.

Fiecărui grup i s-a oferit apoi accesul la un bufet format atât din alimente sănătoase, cât și mai puțin sănătoase. S-a constatat că, în timp ce ambele grupuri au consumat cantități similare de alimente, grupul care s-a plimbat prin parc a mâncat într-un raport sănătos/nesănătos de aproximativ 70/30, în timp ce grupul din oraș a optat pentru alimente mai nesănătoase, cu un raport de 39/61.

Într-un alt experiment, participanții au fost plasați într-o cameră de hotel și li s-a cerut să comande room service. Un grup a fost așezat în camere de hotel din care se putea vedea natura, în timp ce celălalt grup a stat în camere cu vedere la peisaje urbane care nu erau verzi.

Din nou, s-a constatat că cei care au fost expuși la natură au ales mese mai sănătoase decât membrii celuilalt grup.

Maria Langlois, coautoare a studiului, a venit cu ideea în timp ce se afla într-o plimbare cu bicicleta. Atunci a observat că prietenii ei făceau alegeri mai sănătoase, cu alimente neprocesate, în timp ce mergeau cu bicicleta prin mediul înconjurător.

Odată cu urbanizarea constantă a localităților și cu înlocuirea exercițiilor fizice în aer liber cu antrenamente în sălile de sport, cercetătorii se tem că oamenii ar putea fi determinați să facă alegeri alimentare mai puțin sănătoase.

Aceștia au recomandat ca școlile și companiile să folosească imagini din natură în spațiile lor de alimentație pentru a-i îndemna pe cei care mănâncă să facă alegeri mai sănătoase.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *