Strugurii din Sicilia, preferați de canadieni/Secretul pentru a avea un produs de calitate este dezvăluit de un producător

e-comert, agricultura Foto: Pexels

Este sezonul strugurilor și recolta de struguri cu semințe din Sicilia se vinde foarte bine în Canada, arată Fresh Plaza.

„Vrem să spunem lumii cât de dulce este Sicilia”, spune Pippo Caggia, managerul cramei Superpippo, din podgoriile sale din provincia Catania, Italia. „Facem acest lucru prin aprovizionarea piețelor cu struguri de masă culeși la gradul potrivit de coacere și cu un nivel Brix care ajunge acum la 16-17 (valoarea B

rix arată cantitatea de zahăr dintr-un lichid apos, n.r.). Am câștigat și loialitatea operatorilor canadieni prin misiunea noastră de succes. După un eșantion recent inițial de trei paleți expediați cu avionul în Canada, acum vom continua să furnizăm struguri cu semințe datorită unui management logistic meticulos către aceste destinații de peste mări”, a mai spus el.

Strugurii din Sicilia, ceruți și pe piața europeană

Cutiile de mostre au ajuns în magazinele americane de lux. „Costul transportului aerian a avut un impact considerabil (+1,50 €/kg peste prețul strugurilor); pe de altă parte, transportul pe mare este mai ieftin cu aproximativ 80%. Clienții canadieni vor continua să fie aprovizionați până la mijlocul lunii septembrie, sau cel puțin până când produsul devine potrivit pentru transport, pentru toți ceilalți operatori, vom continua până la sfârșitul lunii noiembrie”.

Există, de asemenea, o cerere bună de pe piețele europene de consum precum Polonia, Franța, Republica Cehă, Belarus, Slovacia și Germania.

„Am avut un început excelent la mijlocul lunii mai și lucrurile merg foarte bine cu Victoria, Red Globe, Black Magic și Palieri. Containerele care merg spre Insula Reunion (în Oceanul Indian) merg și ele bine. Cheia constă în a oferi o calitate superioară fără a te lăsa prins în graba de a reduce din necesitate. Dacă culegeți strugurii când nu sunt copți, pierdeți nu doar greutatea, ci și aproximativ 20 la sută din prețul de vânzare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *